Tot en met no till: de grote debat in tuinen - epische tuinieren

Tot en met No Till: De Grote Debat in Tuinen - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer je via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Tot en met No Till: De Grote Debat in Tuinen.

Tot en met No Till: De Grote Debat in Tuinen.

Wat is No-Tillage And Conservation Tillage?.

Vergelijkt No-Till And Conventional Tillage Systems.

Bodem Biologische Materie en Bodem Biologische Koolstof.

Wat Betekent Dit Voor De Thuistuinier?.

Till of no till, dat is de vraag! Dit onderwerp is voortdurend in debat, en er zijn zeker voordelen aan het gebruik van deze beide methoden. Het nut van elke methode verandert ook met elke verschillende toepassing, zoals container, in-ground, en verhoogd bed tuinieren.

Een goede plek om te beginnen is door het bepalen van de bebouwing. Tillage is het proces van storende bodem vaak gebruikt om de grond voor te bereiden op het planten. Er is een verscheidenheid aan apparatuur voor bebouwing en no-tillage op kleine en grote productieniveaus. Apparatuur varieert in doel, intensiteit en diepte.

Als iemand die de tijd heeft besteed aan het bestuderen van akkerland en de verschillende effecten ervan op de bodem, het milieu en de productiviteit, kan ik zeggen dat dit onderwerp ingewikkeld wordt. Veel staten aan de oostkust zijn een deel van de Chesapeake Bay watershed, en landbouw runoff in de watershed vertegenwoordigt een groot deel van de vervuiling in het water lichaam. Dit artikel zal schetsen tot en zonder-till methoden en wat hun algemene gevolgen zijn.

Conventionele bebouwingspraktijken zijn een veel gebruikt proces dat door thuis- en commerciële kwekers wordt gebruikt. Deze conventionele praktijken zijn alle die bodemverstoring vereisen. De gereedschappen variëren in diepte en intensiteit.

In grotere boerderijactiviteiten, moldboard ploegen worden gebruikt voor het bereiken van 8-12 centimeter diep in de grond en draaien het om. Dit wordt ook wel primaire bebouwing als het is de eerste stap in een multistep proces. Disc ploegen worden gebruikt in secundaire en tertiaire bebouwing passen. Die ploegen losse bodem dichter bij het oppervlak op diepten van 5-8 centimeter. Diep rippers en subsoilers zijn andere rassen van bebouwing apparatuur die gericht zijn op verdichting te verlichten op grotere dieptes. Veel van deze ploegen zou niet worden gebruikt voor de home tuinman gezien de grootte en omvang van de productie.

Voor tuiniers thuis met kleinere gebieden van het land.

zijn gebruikelijke vormen van rotatieve bebouwing apparatuur. Deze apparaten kunnen worden aangesloten op kleine tractoren of worden geduwd. In het algemeen, tuinders zullen verschillende passen doen met de rototiller te losser grond voor het planten. Tijdens het voorbereiden van de grond voor het planten is een reden, er zijn verschillende andere redenen om tot de grond.

Wat is No-Tillage And Conservation Tillage?.

Een no-till planter in het veld zaaien zaad.

Zoals de naam impliceert, geen-till houdt niet verstoren van de grond op alle. In een ideaal systeem, het omvat dekking gewassen zodat de grond nooit kaal wordt gelaten. Geen-till gaat mee met een grotere paraplu van de tillage methoden genoemd behoud tillage. Als geheel, deze methoden streven naar verstoring van de bodem zo weinig mogelijk. Strip en beitel begraving zijn twee van de andere prominente soorten van behoud tillage. Strip tillage omvat schijf ploegen in kleine banden waar gewassen worden geteeld. Tussen deze gebieden is idealiter gewas residu. Beitel tillage ruwt het oppervlak en laat 50-70% van het gewas residu op het oppervlak.

Er is apparatuur die specifiek is gemaakt voor dit systeem van de landbouw. Landbouwers gebruiken no-till praktijken zoals een no-till planter of zaaier die snijdt door de plantenresten en planten of zaden. Het is een echt voordeel voor de boer als ze alleen hoeven te doen apparatuur onderhoud op veel minder machines. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over onderhoud en het kopen van akkers apparatuur. Het bespaart ook tijd en arbeidskosten omdat de boer alleen hoeft te gebruiken de no-till zaaier of planter en niet bemesting apparatuur plus een zaaier.

Een kritische component van een landbouwsysteem is de dekking van gewassen. Bedek gewassen zijn alle gewassen die worden gebruikt om de bodem te bedekken, wat voordelen biedt voor de algemene bodem en de gezondheid van het milieu. Deze gewassen worden geteeld in velden die niet in gebruik zijn tijdens het seizoen of in velden tijdens off-seasons (val/winter). In het algemeen is een goede vuistregel om de bodem altijd groen te houden. Dit betekent altijd iets in het veld groeien. Er zijn een verscheidenheid van bodembedekking plantentypes die allemaal verschillende doeleinden dienen. Sommige gemeenschappelijke gewassen omvatten winter rogge.

Er zijn vele anderen, maar dat zijn er slechts een paar.

Gewassen zoals winter rogge en haver produceren hogere hoeveelheden biomassa en hebben vezelige wortels, het helpt meer koolstof toe te voegen aan de bodem. Legume dekking gewassen (haarde wikke, wintererwten, en klavertjes) produceren minder biomassa, maar hebben relaties met bacteriën in de bodem die stikstof in de atmosfeer helpen omzetten in bruikbare vormen voor planten. Ze bieden wat stikstof voor de bodem en gewassen na hen. Sommige van de koolsoorten zoals voeder radijs en oliehoudende zaden helpen verlichten verdichting. Ze hebben grote, sterke kraanwortels die kunnen helpen bij het verminderen van de verdichting en het verstrekken van lanen voor andere gewassen om water en voedingsstoffen te vinden. Deze gewassen ook scaven voedingsstoffen van lagere in de bodem profiel, brengen ze dichter bij de bodem oppervlak. Zonnebloemen zijn een meer unieke dekking gewas dat het verkrijgen van tractie voor dit doel.

Terwijl het kweken van een bodembedekking in de zomer lijkt misschien als een verspilde tijd omdat je zou kunnen groeien een groente of fruit, het is niet. Voor een de bloemen verleiden vele gunstige bestuivers, die helpt bij het opbouwen van de ecologische gemeenschap. Een meer uniek ding dat zonnebloemen doen is het bouwen van mycorrhizal verbindingen in de bodem, zoals gezien in deze studie kijken naar gen expressie in zonnebloemen gevonden in.

Zonnebloemen hebben ook sterke wortelsystemen die helpen bij het toevoegen van koolstof aan de bodem en aaseten voedingsstoffen. Soedangras is een andere warm-weer dekking gewas dat hoge hoeveelheden biomassa kan produceren.

Cover gewasmixen zijn de beste, vooral het integreren van peulvruchten en gras dekken gewassen samen. Dit komt door het hebben van te veel koolstof in de vorm van hoge biomassa gewassen zoals rogge. Deze hebben veel meer koolstof in vergelijking met stikstof. Dit wordt problematisch omdat microben de stikstof zal gebruiken en maken het niet beschikbaar voor planten. Het toevoegen van peulvruchten in de organische materiaalmix zorgt ervoor dat de uiteindelijke bodem koolstof aan stikstof verhouding is beter.

Met inbegrip van afdekgewassen helpt ook de druk van onkruid te verminderen vanwege meer residu op de grond en het hebben van meer concurrerende planten in de grond gedurende het hele jaar.

Vergelijken No-Till And Conventional Tillage Systems.

Vergelijkend, deze twee systemen worden ingewikkeld bij het overwegen van alle aspecten van het groeiproces zoals bodemgezondheid, productiviteit, milieuvoordeel. Deze vergelijkingen zullen gebaseerd zijn op grotere groeiactiviteiten, maar veel van deze concepten kunnen worden geschaald voor thuistuinierdoeleinden.

Het controleren van onkruid is een constante kwestie onder kleine en grote kwekers. Onkruid zelf zijn ongewenste planten die hun weg vinden in het veld. In grootschalige biologische opties, onkruidbestrijding is ongelooflijk uitdagend zonder het gebruik van akkers. Dit is vanwege de beperkte opties van chemische controles van onkruid. Begrijpen wat onkruid je probeert te beheren is cruciaal in het begrijpen van welk management tool te gebruiken. Terwijl veel onkruid goed worden beheerd door de bebouwing, anderen worden erger gemaakt door de bebouwing. Kiezen bebouwing is problematisch bij het proberen te onderdrukken onkruid zoals bermudagras dat zich voortplant op manieren buiten het zaad. Het zal uiteindelijk maken van de besmetting veel erger.

Het beheren van onkruid op kritieke punten is het belangrijkste. Voor thuis tuinders, het voorkomen van onkruid vroeg is cruciaal voor het krijgen van kleine planten gaan. Dit is waar akkerland voor het planten komt in het spel als onkruid zal in eerste instantie worden gegaan. Dit maakt het mogelijk planten om een goede start te krijgen. Zodra de planten zijn gevestigd, onkruid spelen een kleinere rol in de productiviteit. In grootschalige operaties, onkruid zijn problematisch bij het oogsten tijd omdat oogstmachines zou worden verknoeid door het onkruid. Thuis tuinders oogsten met de hand meestal maken een continue no-till methode van onkruid management minder van een zorg.

Bron: University of Minnesota Extension.

Een van de gemeenschappelijke doeleinden van het tillen is het verlichten van de verdichting. Hoewel er minder verdichting in de diepte die werd beplant, consistent tillage laat een extreem compacte laag onder. Dit is problematischer voor grootschalige boerderijen waar zware machines wordt gebruikt. Nat aardse omstandigheden verergeren dit probleem. Zoals u kunt zien is er een verschil in lagen. Het onderste gedeelte is extreem compact. Dit is problematisch voor water infiltratie als het gebrek aan kanalen en poriën voorkomt water beweging. Wortels zijn niet in staat om te bewegen voorbij deze laag en zal worden beperkt tot de bovenste 8-12 inch of hoe diep de bebouwing was. Dit beperkt de toegang tot water en voedingsstoffen als goed. Geen-till systemen hebben een vermindering in deze verdichting. Inclusief een forage radijs of olie in ofwel een kassa of geen-till systeem kan verminderen.

Bodemerosie is een van de belangrijkste factoren bij het overwegen van welk begrazingssysteem te gebruiken. In conventionele begrazing, zijn er twee delen waar erosie plaatsvindt. De eerste is tijdens de begrazing zelf, bodemverlies als gevolg van winderosie optreedt als gevolg van de bodem wordt verstoord. Sommige gereedschappen veroorzaken minder dan anderen. Bodemdeeltjes zullen worden in de lucht en vervolgens weggeblazen. Dit komt vooral voor in droge omstandigheden.

Nadat velden zijn bebouwd, is de grond gevoelig voor bodemerosie veroorzaakt door water. Regendruppels krijgen veel energie te vallen. Denk aan de impact van een regendruppel. Zoals je je kunt voorstellen, worden stukjes vuil mogelijk weggeworpen van de regendruppel. Met miljoenen regendruppels die vallen, kan dit destructief zijn. Dit wordt gecombineerd met minder infiltratie van water omdat bevloeiing leidt tot runoff vervuiling. Zowel uw bodems als hun voedingsstoffen kunnen worden weggespoeld, wat leidt tot een slechtere bodemgezondheid en vervuilende waterwegen.

In no-till systemen, vaak gewasresten blijven. Deze residuen fungeren als een barrière tussen de regendruppels en de bodem. Het vermindert de verstoring van de regen en omdat de bodem structuur wordt bewaard wordt de infiltratie verbeterd. Meer water zal infiltreren de bodem versus het lopen van het oppervlak. Inclusief een dekking gewas verhoogt de effectiviteit van de bescherming.

Bodem Biologische Materie en Bodem Biologische Koolstof.

Organische materie in de bodem is iets om te overwegen bij het praten over akkerland. Voordat in organische materie in de begrazing versus begrazing bodems, moet worden beschouwd als wat organische materie is en hoe het zich ophoopt. Voor een ding, sommige bodems hebben een hogere capaciteit voor organische materie dan anderen. Bodems met hogere percentages klei kunnen hogere organische materie percentages hebben in vergelijking met zandgronden. Veel praktijken kunnen worden gedaan om de hoeveelheid organische materie in zandgrond te verbeteren, maar uiteindelijk zal worden beperkt in wat percentage kan worden bereikt. Andere milieufactoren beïnvloeden de organische materie en koolstof in de bodem buiten de teelttechnieken.

Kijken naar bodem organische koolstof en koolstofvastlegging is belangrijk bij het denken over klimaatverandering en broeikasgassen zoals kooldioxide. Organisch materiaal en bodem organische koolstof zijn kritieke delen van de bodem die ingewikkelde onderwerpen zijn.

Het doel voor het vastzetten van koolstof is om stabiele koolstof in de bodem te krijgen. Stabiele koolstof is organisch materiaal afgebroken in moleculen die lange tijd in de bodem blijven. Hoewel er stabiele koolstof is, is er ook koolstof dat snel omdraait. Sommige snel gebroken koolstof wordt vrijgegeven in de atmosfeer. De sleutel tot koolstofvastlegging en het helpen van klimaatverandering ligt in de wortels van planten en het verminderen van ontbinding. Verminderde ontbinding vermindert het broeikasgas, kooldioxide. Wortels uiteindelijk vormen een groter percentage van de stabiele koolstof.

Tillage leidt tot een afname van de hoeveelheid stabiele organische koolstof. Vaak wordt stabiele koolstof gevonden in de aggregatie met bodemdeeltjes. Tillage verstoort deze stabiele aggregaties en verhoogt de mate van ontbinding voor plantaardig materiaal in minder stabiele vormen.

toont enkele van de verschillen in aggregatie en stabiele koolstof in beplante en begraven grond. Organische materie en koolstof zijn van cruciaal belang voor gezonde bodem, begraving vermindert deze twee dingen. Op deze manier zijn de milieuvoordelen van de no-till methode een verbetering ten opzichte van conventionele tot methoden.

Het eerste ding om over na te denken met bodemstructuur en het belang ervan is begrijpen hoe wortels groeien. Als planten groeien, zullen hun wortels willen nemen de weg van de minste weerstand. Planten gebruiken kanalen gemaakt door organismen en andere plantenwortels om voedingsstoffen en water te vinden. Mengingen van lucht, water, bodem, mineralen, en organische materie zijn verweven met de structuur van de bodem. Organische materie is specifiek belangrijk voor het creëren van stabiele aggregaten die helpen met porieruimte. Tillage breekt de bodem volledig zodat alle kanalen, poriën, en aggregaten zijn verminderd. Het probleem alleen maar erger als het gebruik van tillage toeneemt. Geen-till praktijken beperken soi verstoring, zodat de structuur veel beter wordt bewaard. De verbeterde bodemstructuur is goed voor wortelgroei en waterinfiltratie.

Bodem biologische activiteit met inbegrip van bodem micro-organismen en schimmels vertegenwoordigt een belangrijke factor in gezonde bodem. Myorrhizal schimmels creëren netwerken van extreem kleine filamenten genoemd hyphae in de bodem en bouwen relaties met de meeste planten. Brassicas zijn een groep planten die deze relaties niet vast te stellen. Planten geven de schimmel suikers in ruil voor water en voedingsstoffen zoals fosfor dat planten worstelen om normaal te verkrijgen. Stel je deze netwerken als spinnenwebs verbinden bomen en planten.

Deze verbindingen worden na bewerking verbroken en nemen de tijd om te herbouwen. Constant tillage voorkomt dat deze verbindingen zich vormen. We vinden een vergelijkbaar voorkomen met microbiële gemeenschappen.

keken naar micro-organismen gemeenschappen en nutriëntcyclus. Uit de studie bleek dat de verbeterde micro-organismegemeenschappen ook de voedingscyclus verbeterden. Dit maakt het nog belangrijker om de bodem te houden.

Een reden voor het tillen is om grond op te warmen om te planten. Sommige gebieden in de Verenigde Staten die langere winters hebben vinden dat bodems te koud zijn om te planten en moeten totdat zodat de grond sneller opwarmt en planten kunnen worden geteeld. De regio's hebben veel kortere groeiseizoenen waardoor het veel belangrijker om gewassen te laten groeien zodat ze een goede oogst krijgen. Totdat de bodem kouder blijft en dus langer duurt om zich klaar te maken voor het planten.

Het verminderen van de bodemvochtigheid is ook een veel voorkomende reden voor het tillen, omdat het de neiging zal hebben om de grond uit te drogen. Uiteindelijk, het proberen om organische stof te verhogen zal helpen met dit meer dan een conventionele kassa, dat is een korte termijn oplossing. Bovendien, tillen op grote boerderijen vereist grote, zware apparatuur. Dat gecombineerd met al natte grond zal leiden tot een grotere verdichting.

Voor thuis tuinders, terugtrekken gewas residu kan verminderen bodemvocht. Als je probeert om onkruid te beheren, dat kan een extraatje zijn. Echter, als je in een van de vele droogte-gevoelige gebieden, een no-till methode kan ook worden gebruikt om groene mest die helpt het behoud van vocht in de grond te produceren. Geen-tillage methoden zoals chop-and-drop zijn geweldig voor dit, en door het planten van gewassen die je chop-and-drop later, youre verminderen van de kans op onkruid problemen op hetzelfde moment.

Wat betekent dit voor de tuinman thuis?.

Beslissend of het doen tot of niet-till tuinieren (hier weergegeven) is lastig.

Het grootste deel van wat in dit artikel is besproken is in termen van grote of middelgrote boeren op meerdere hectares land. Veel van deze dingen zijn schaalbaar voor thuis tuiniers groeien in-grond en verhoogde bedden.

Container tuinders hoeven zich geen zorgen te maken over wat hier besproken wordt omdat de meeste van die groeiende media niet echt bodem en zijn in plaats daarvan a.

en hebben daarom niet dezelfde eigenschappen. In verhoogde bedden, de ruimte is klein genoeg dat men onkruid handmatig kan controleren. In situaties waar dat niet mogelijk is, dan kan het gebruik van akkers de beste optie zijn. Het verminderen van de hoeveelheid akkers door het aannemen van no-till praktijken in welke hoedanigheid dan ook is een goede zaak voor de bodem en de planeet, maar niet iedereen is opgezet voor continue no-till methoden.

Het planten van gewassen in een vruchtwisseling met andere gewassen in verhoogde en in-grondbedden kan zeer gunstig zijn. Een ding te overwegen is om zaden vroeg genoeg planten (afhankelijk van het klimaat) zodat planten goede groei kunnen krijgen voor de winter chill.

Over het algemeen is de keuze aan de tuinman. Beoefenen van geduld kan het volledige voordeel van een no-till systeem mogelijk maken. Aan de andere kant zijn er verschillende situaties waarin akkerland vereist is op basis van de beperkte opties van herbiciden voor biologische productie.

A: Geen-till landbouw is beter dan totdat landbouwsystemen voor de planeet, maar kan net zo productief of productiever zijn, vooral in vergelijking met vaak bebouwde grond.

A: Geen-till is een systeem dat veel beter is voor het systeem als geheel, inclusief de bodem en het milieu. Geen-till gebruikt geen bebouwing, het profiteert veel bodemeigenschappen, beperkt erosie, en voedingsstoffen fietsen. Als geheel, het bevordert gezonder bodem.

A: In veel gevallen is in vele verschillende generaties boeren gebruik gemaakt van akkers. Hoewel er tal van zeer succesvolle boeren gebruik maken van no-till, is de conventionele akkerbouw dominant in de Verenigde Staten. Overschakelen naar no-till acres van landbouwgrond niet noodzakelijkerwijs de voordelen die maakt het zien van het voordeel van het aannemen van no-till landbouw hard. Het duurt in het algemeen meerdere jaren van continue no-till praktijken om voordelen te maximaliseren.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

})(jQuery).

Japanse Honeysuckle: A Wigorous Bloesem Vine.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Gardening is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Ik heb een vraag ik heb sinds een paar maande een bananenplant en grooit niet.

Denken jullie dat ik de boom nog kan redden?.

Pel ze niet tot onderaan de stam zelf want hierdoor verzwakt de stam. De wortelbeschadiging is bij deze soort niet zon probleem. Zonder pot groeit de plant sneller en is het in de wintermaanden eenvoudiger om hem goed droog te houden. De oudste bladeren sterven immers af wanneer er vanuit het midden nieuwe gevormd worden. Kan je mij misschien vertellen of ik iets kan doen. Het is dis volledig normaal dat er geen nieuw blad gevormd wordt. In het voorjaar groeit de bananenplant gewoon weer terug en kun je weer genieten van zijn schoonheid!. Voor een gezondere Bananenplant kan je deze kleine planten het beste verwijderen of stekken en in een andere pot zetten. Gooi de pot dan ook niet meteen weg maar wacht enkele weken tot er eventueel een nieuwe uitloper boven komt.

Is dit een teken van teveel licht of dergelijke? Het nieuwe blaadje dat er nu aan zit te komen lijkt nog vast te zitten in het nieuwe blad dat al gedaald is, dit heb ik ook nog niet eerder gezien.

Bemesting is zeker aan te raden. Een donkere hoek in de woonkamer leidt dan ook meestal tot teleurstellingen. Houd de grond voorlopig iets droger tot er weer echt blad aan de plant zit en er weer verdamping kan optreden. Reactie door Reindert 28 mei 2014 09:05 @. Voel hiervoor met uw vinger enkele cms onder het oppervlak. Eén bananenplant is voldoende voor het verkrijgen van een bloem en uiteindelijk vruchten.

De bananen zijn in principe eetbaar, maar pas op als de plant chemisch is behandeld tegen ongedierte.

De bananenplant maakt overigens twee soorten uitlopers waarbij vooral de zwaardpups snel aan hoogte winnen. De uiteindelijke grootte van een bananenplant verschilt van soort tot soort. Reactie door Nathalie 23 februari 2012 15:27 @. Zo heb ik een Colocasia Black Magic die in de winter gewoon groene bladeren maakt en vervolgens vanaf het voorjaar weer de typische diep zwarte bladeren. Guttatie, het lekken, is afhankelijk van verschillende factoren.

Het lijkt erop dat mijn bananenboom doodt gaat nadat hij gebloeid heeft klop dat?.

ik ben Arjan en heb in november al eerder een vraag gesteld over mijn musa dwarf cavendish met foto. Maak voor het planten een gat in de grond dat zeker twee keer zo diep is als de wortelkluit van de bananenplant. Of gewoon de natuur laten en afwachten?. Het best haalt u de volledige plant eens uit de pot om de wortelkluit te bekijken. Wat betreft de schimmel in de bloem denk in dat er geel bevruchting heeft plaatsgevonden. nl zaden besteld van de Ensete ventricosum 2 weken geleden gezaaid. ) en heeft al nu het langzaam warmer begint te worden zeker al 6 nieuwe bladeren opgelverd.

De ontwikkeling van de banaantjes verloopt veel trager en minder volledig dan in het oorspronkelijke klimaat.

En snel ook! In de paar maanden van onze zomers kan de plant wel 5 meter hoog worden.

Reactie door Roger 12 oktober 2013 13:18 @. Bij de Floralux worden ze momenteel zelfs verkocht voor 1,85. Nu zijn de andere ook al aan het bruin worden. Weet iemand misschien hoe dit komt?. Pisang ambon -> Musa acuminata Colla (AAA Group) cv.

Voorzie gewoon voldoende water en voedingsstoffen.

Is het noodzakelijk de pup naar het midden te verplaatsen?. Wel zullen er eerdaags ook weer nieuwe uitlopers gevormd worden vanuit de wortelkluit. Het volledig afsnijden vlak boven de grond resulteert vooral in het aanmaken van nieuwe scheuten. Ik vermoed dat het gaat om een Musa acuminata Dwarf Cavendish. Hoe kan ik dit best behandelen? En waar kan ik er product voor.

Reactie door Davy Vds 28 mei 2011 13:23 @.

ik was een beetje rond aan het kijken op internet en kwam op het idee om een bananenplantaan te schaffen, nu heb ik een aantal vragen:. Hij groeit nog fantastisch door. Heb sinds een korte tijd(2 maand) een bananenplant. Bijvoorbeeld door een omgekeerde schotel, enkele blokjes, een laagje grind, alles is mogelijk, zolang de pot maar stabiel staat en vrij van de onderschaal. Hopelijk is het voor de plant nog niet te laat?. Reactie door Ray 8 november 2019 15:05 @. Ik zou dus zeggen dat u gewoon de plant verder blijven verzorgen op de huidige manier. In mijn EHBO-gids voor bananenplanten op de site staat ook wat info hierover.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

U hebt er eveneens verstandig aan gedaan om minder winter te geven bij het bruin-gelig worden van het blad.

Ik heb alleen nog een kleine vraag.

Het scheef groeien is heel normaal, de plant groeit immers naar het licht toe. ze staan binnen bij mij in de woonkamer, nu mijn vraag of ik de bladeren kan verwijderen , zo ja hoe kan ik dat het beste doen ? scheuren, knippen of snijden?. Die hebben het toen wel de hele winter uitgehouden in de woonkamer. Deze kan je van de plant scheuren, of met een schepje verwijderen, als er voldoende wortels zijn gevormd.

Te groot is echter ook niet aan te raden omdat de grond dan snel te nat is en de voedingsstoffen onvoldoende worden opgenomen.

Heb het nu meegemaakt met een Basjoo, Sikkimensis en Daijaio. Zodoende kan deze worden weggesneden zonden schade aan de overige wortels. De verdere wensen staan vrij uitgebreid beschreven in het artikel. ben sinds kort eigenaar van mijn eerste bananen plant, als ik mij niet vergis: Musella lasiocarpa, en wat groeit die hard, ben een experimentje begonnen en fotografeer deze elke dag, wonderbaarlijk hoe je zelfs na 24 uur al een groot verschil waarneemt.

Het is heel normaal dat het blad dat binnen werd gevormd buiten langzaam kapot gaat.

Het is evolutionair gezien ook niet logisch dat de plant zichzelf zou wegconcurreren. Zal tzt nog wel een keer een plaatje posten. net/lapalmeraie/2013/03/bananenplant-bladeren-over-elkaar/. De moederstam heeft gebloeid en heeft nu zeven ringen met banaantjes van 8 a 10 cm. Plaats dit stekje vervolgens in lichtvochtige en luchtige potgrond. Musa (Bananenplant) verzorging tips & info - 123planten.

Wat zijn de wensen van de Musa voor een pot? Een pot met een gaatje onderin voor het weglopen van water of is een dichte pot ook goed? Meer wensen? We komen er niet uit.

Ik wil echt mijn best doen om er het beste van te maken!. Indien er dus geen vochtigheidsensor wordt aangesloten die ook de effectieve bodemvochtigheid meet is het in het begin dus wat uitzoeken bij welke hoeveelheid de grond vochtig genoeg blijft. Met het laten staan van de pup riskeert u bovendien het minste aangezien de plant ook niet verstoord wordt. Veel warmte en licht vindt de bananenplant zeer prettig, maar liever geen direct zonlicht, dan verbranden namelijk zijn bladeren.

Ofwel staat de plant te nat, ofwel te donker, misschien heeft hij last van een plaag (bladluis, spintmijt,), maar het kan ook aan een te lage luchtvochtigheid liggen.

Geef na het verpotten 1 tot 2 maanden wat minder plantenvoeding, omdat dit ook in de potgrond zit. Na de bloei kan deze dan alsnog afgestoken worden. Zou een bananenplant daarvoor geschikt zijn? Of zouden de bladeren van deze plant verbranden?. Een bananenplant moet eerst flink groeien voor er bloemen gevormd kunnen worden, reken op een minimale hoogte van een meter of 3 á 4. Ook ik heb sinds gisteren een bananenplant aangeschaft. Reactie door Nathalie 22 februari 2012 17:25 @.

De nieuw gevormde bladeren zullen wel bestand zijn tegen de directe zon.

Blad dat echt lelijk geworden is door de vorst mag er inderdaad alvast worden afgeknipt.

Tijdens de wintermaanden is het normaal dat de groei vrijwel stil ligt, nu zou deze echter wel zichtbaar moeten beginnen te groeien. In de wintermaanden staan deze planten beter iets te droog. Let hierbij er wel op dat wanneer je de plant chemisch hebt behandeld, tegen ongedierte, dit tot uiting kan komen in de vruchten. In het lokale tuincentrum is hiervoor voldoende keus. Alles over palmen in België en Nederland!. Het snijplank is nu ook aan het verdorren , hopelijk komt het nog goed, ik vraag me af of het door het insecticide of de uurtjes in de koude lucht komt (circa 6 graden celcius). Ik heb al vaker hulp gezocht hier maar ben nog niet helemaal zeker van mijn zaak. Maar nogmaals, uw plant staat er nog mooi bij. Verwijder alsnog zo veel mogelijk potgrond en snijd eventuele rotte wortels weg.

Buiten maakt de plant echter totaal geen kans met vorst en de ontwikkeling van de bloem en nadien vruchten kan nog maanden duren.

Vergeling van het blad wijst over het algemeen op een te veel aan water. Ik wil mijn bananenboom verpotten naar een grotere versie, maar kan ik hier zogenaamde rode drooghoud korrels onder doen?. De bloem zelf voelt nog stevig en gezond, maar tussen de bloem en de banaantjes is de bloem droog/doods. - Het heeft dit voorjaar ontzettend veel geregend en de grond van de potten is tot nu toe bijna altijd door-en doornat geweest door het slechte weer. Hij is ongeveer 4 maanden geleden verpot. help mijn musa is bijna dood wat kan ik doen? men musa heeft bijna gn wortels meer kheb het verpot met nieuwe aarde kheb er een foto van maar weet niet hoe ik het hierop moet zetten grtjes.

Toen onze bananenplant een pup kreeg, ging de moeder om onverklaarbare reden dood.

wat moet ik doen om een mooie tros bananen te krijgen, want aan de vorig kwamen er maar enkele aan. Het huidige blad zal buiten sowieso lelijk worden aangezien dit niet gewend is aan de zon maar door de betere/snellere groei buiten is dat geen enkel probleem. De plant moet wennen en laat het op deze manier blijken. Er is geen blad dus ook geen verdamping. Eetbare bananen die eraan groeien is natuurlijk ook meegenomen. Daarnaast gebruik ik koemest korrels voor de bemesting. Mijn vriendin is er al klaar mee.Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen