Hoe te groeien en te zorgen voor schefflera planten buiten

Hoe te groeien en te zorgen voor Schefflera planten buiten.

Hoe te groeien en te zorgen voor Schefflera planten Buitenshuis.

Schefflera (shef-LER-uh) misschien niet lijken als een groot geslacht op het eerste, maar als je denkt dat de 600 tot 900 soorten maken de helft van de Araliaceae familie, die aantallen worden een stuk indrukwekkender.

Een groot aantal Schefflera worden in eigen land geteeld, maar de twee meest voorkomende zijn Schefflera actinophylla en.

(vaak bekend als de paraplu boom en dwerg paraplu boom, respectievelijk).

Afhankelijk van de soort die je hebt, kunnen deze planten uit Afrika, Azië, Australië, of een van de zuidwestelijke Pacifische eilanden.

Terwijl deze planten het best bekend staan als gewoon Schefflera, andere gangbare namen zijn paraplu boom (of plant), sterblad, en octopus boom, met een aantal Australische soorten brouwen bekend als Australische klimoppalm.

Schefflera planten hebben gehad nogal de identiteit crisis onder botanisten, die bekend zijn geweest door een aantal verschillende geslachten namen in de loop der jaren, waaronder:.

Maar het goede nieuws is dat deze planten hebben de neiging om zeer vergelijkbare zorgeisen, ongeacht welke naam je gebruikt.

En nog beter nieuws is dat je kunt genieten van deze prachtige bomen en struiken buiten seizoen, zelfs als je in een koeler klimaat.

Schefflera kan variëren in grootte en vorm afhankelijk van de soort of cultivar, maar ze zullen meestal variëren van 13 tot 33 voet hoog in eigen land, met een wilde groei soms meer dan 40 voet.

Potplanten hebben de neiging om een beetje kleiner, met dwerg paraplu bomen vaak slechts tot 6 tot 8 voet hoog in een pot.

Het aantal stengels kan ook invloed hebben op Scheffleras groei gewoonte.

Bijvoorbeeld, een enkele steel zal resulteren in een boom-achtige verschijning, terwijl meerdere stengels zullen beginnen dicht bij elkaar en divergentie als ze groter worden, waardoor de plant een struik-achtige verschijning.

Sommige soorten kunnen zelfs een vining gebruiken, net als liana's.

De bladeren hebben de neiging om zich in groepen te vormen, soms om de steel in een bespeelde groep van vijf die lijkt op vingers, en andere tijden in een bijna sterrenpatroon.

Afhankelijk van de soort of cultivar, kunnen deze solide of gevarieerd zijn, en nieuwe groei bijna altijd verschijnt aan de punt van de steel, hoewel het niet ongebruikelijk om een beetje nieuw blad dat lager verschijnt op een stengels tal van groeiknooppunten te zien.

Potted Schefflera bloeit bijna nooit, in tegenstelling tot degenen die in de grond groeien.

Als je geluk genoeg om bloei te krijgen, zullen ze verschijnen als groepen van showy bloem spikes in roze, rood, of wit; die soms lijken op octopus tentakels.

Youll wil onze Schefflera een plek met helder, indirect zonlicht geven.

Bij het kiezen van een zomerplek om het naar buiten te brengen, kunt u het beschutten achter een grotere boom voor wat gedompeld zonlicht.

Als alternatief, kunt u het positioneren op een plek waar het volle zon zal krijgen in de ochtend of avond, maar hebben licht tot halfschaduw tijdens de middag.

Stel de plant nooit bloot aan volle zon in de middag, omdat de stralen intenser zijn en de bladeren kunnen verschroeien.

Aangezien deze planten alleen buiten kunnen groeien in USDA-hardheidzones 10 tot 12, moet je het naar binnen brengen wanneer de temperatuur onder de 50° graden Fahrenheit moet dalen.

Laat uw Schefflera nooit buiten wanneer de temperatuur daalt tot 45° graden Fahrenheit of lager, aangezien dit blijvende schade aan de plant kan veroorzaken.

Merk op dat u mogelijk ook uw Schefflera af en toe moet misten terwijl zijn buitenlucht, omdat het liever hogere vochtigheidsniveaus.

De doorweekte en droge methode is perfect voor deze tropische wonderen.

Dit betekent dat u uw vinger af en toe in de pot wilt steken en alleen water wanneer het droog voelt.

Als u uw Schefflera op een beschutte plek zoals op een veranda houdt, zal het vaker water nodig hebben dan een linkse op een patio of een ander gebied dat het laat genieten van de regen.

Gebruik kamertemperatuur gedistilleerd water of regenwater en giet langzaam en gelijkmatig rond de omtrek van de container totdat je vocht ziet beginnen te sijpelen uit de drainagegaten.

Terwijl uw plant buiten is, wil je misschien zijn voeding aanvullen met wat verse organische compost.

In termen van meststof, een evenwichtige vloeibare huisplant meststof werkt geweldig wanneer gegeven een keer per maand tijdens het groeiseizoen.

Een goede vuistregel voor uw Schefflera is om het te voeden alleen gedurende maanden de pot is buiten en houd terug wanneer zijn binnenkant.

Omdat je parapluplant in een container zit, zal tuingrond niet voldoende zijn, ook al is de plant buiten.

In plaats daarvan, kies een kwaliteit tropische potmix en modificeer met een beetje sphagnum mos en perliet.

Schefflera houdt van organische materie maar haat water, zodat de perliet helpt zorgen voor een goede afvoer.

5 is ideaal, hoewel je de grond af en toe moet testen als je leidingwater gebruikt vanwege de chemicaliën en het mineraalgehalte dat vaak de pH van anders goede grond verhoogt.

Het herotteren van Schefflera is een relatief eenvoudige taak en moet worden gedaan wanneer de plant wortelgebonden wordt (je zult beginnen te zien wortels uit de afvoergaten steken) of om de 3 jaar.

Geef het altijd verse grond bij het potten en probeer het te timen voor de late winter, ongeveer 24 uur na het drenken voor de beste resultaten.

Schefflera zijn niet het soort plant dat je met rust kunt laten voor een lange periode zonder dat het leggy wordt.

Het kan agressief snoeien als nodig, maar kan ook genieten van een beetje licht onderhoud hier en daar.

Er is een beetje een truc om te snoeien, want je moet vooruit plannen en anders snoeien gebaseerd op of het heeft een of meerdere stengels om de look die je wilt krijgen.

Echter, deze planten zijn zeer vergevingsgezind als je een fout maakt en meestal kan herstellen wanneer gelobbyd zo kort als 6 centimeter van de grond.

De meeste Schefflera liefhebbers geven de voorkeur aan het gebruik van stamstekken in of bodem of water.

Echter, deze planten kunnen ook worden gekweekt met behulp van bladeren, lucht gelaagdheid, en via zaden.

Scheffleras zijn redelijk resistent tegen plagen en ziekten, maar kunnen meer kans hebben om beide tegen te komen terwijl hun container buiten is.

Wees op de uitkijk voor bladluizen, meelerige insecten, schaal, en spinnenmijt. Ga natuurlijk met ongediertebestrijding door het aanbrengen van Neem olie of insectendodende zeep.

Ze zijn ook gevoeliger voor wortelrot als ze worden blootgesteld aan te veel regen of water.

Alle soorten en cultivars van Schefflera zijn giftig tot op zekere hoogte wanneer ze door mensen of huisdieren worden ingenomen, met sommige gevaarlijker dan anderen.

De toxiciteit wordt veroorzaakt door calciumoxalaatkristallen die milde tot ernstige effecten kunnen hebben wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Draag handschoenen bij het hanteren van planten, zoals het sap huidirritatie kan veroorzaken.

Er is veel onderzoek gedaan naar de medicinale toepassingen voor verschillende Schefflera soorten.

Wanneer gekweekt als een containerplant, kunnen deze prachtige planten een opvallend zomer accent op uw veranda of terras te maken, evenals perfect voor instapjes.

Tijdens de wintermaanden blijven ze imponeren als ze dicht bij een zonnig venster worden gehouden.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

Hij blijft kleiner dan Musa basjoo en Musa sikkemensis, ongeveer 150 cm hoog.

Wilt u een winterharde bananenplant kopen? Dan raden wij u de Musa basjoo aan, het is een echte topper.

Maar het is belangrijk dat hij niet teveel water krijgt, want dat kan schadelijk zijn voor de wortels. Dit voorkomt ook dat er stof vast gaat zitten aan de bladeren, en het verhelpt ook ongedierte. Kokosgrond is niet geschikt voor de. Winter Fair Rotterdam : 1 - 5 december 2021. Indien je de stammen wil behouden, bescherm je ze tegen vocht en koude.

Plantenbeschermhoes 120 x 180 cm vogelprint.

Let op: haal de rotte gedeeltes weg en dan zal de Musa basjoo later weer uit de grond tevoorschijn komen!. Het is een teken van ontvangen van te weinig water wanneer de bladeren slap hangen. De bananen van deze soort zijn niet eetbaar. Wel die van de Musa sikkimensis die zeker zo groot wordt, deze zijn ook leverbaar. Super tuinbanaan, heb hem afgelopen zomer in bloei gehad. De Musa basjoo is echter ook goed te houden in een grote kuip als kuipplant. Maar je kan hier met een gerust hart kopen. Ook is het erg belangrijk dat u de bodem goed beschermt dit kunt u het beste doen door om de musa basjo oude bladeren op de grond te zetten. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier.

Dit kan met stro, vliesdoek, noppenfolie.

Wanneer je in je exotische tuin een bananenplant wenst, is Musa Basjoo een absolute aanrader, het is ook de meest vorstbestendige bananenplant. Wikipedia® is a registered trademark of the. Dit kunt u doen door in de koudere maanden de stam in te pakken. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. We zijn geweldig blijmet ons bosje. WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND BINNEN ONZE OPENINGSTIJDEN. Hak alle bladeren af van de gewenste stam hoogte, bijvoorbeeld op 1 meter stam hoogte af. Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa basjoo

Na 3 tot 4 jaar kan de plant bloeien.

Bij temperaturen onder +5 graden stopt de groei van de banaan, bij -2 graden vriezen de bladeren kapot.

Vorstbestendige bananen als Musa basjoo, Musa sikkimensis en Musella lasiocarpa - winterharde bananen. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. Dus geef hem regelmatig eens een 'regenbui' met de sproeikop. Deze bloem kan zes maanden mooi blijven, heel bijzonder. De Musa basjoo kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van 18 graden onder nul. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. The banana fruit formed are yellow-green, around 510 cm (2.

Waarom krijgt een Musa basjoo gele bladeren?.

WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND BINNEN ONZE OPENINGSTIJDEN. Natuurlijk vraagt deze tuinbanaan veel water en bemesting tijdens de zomermaanden van april t/m september. Want vanuit de wortels moet deze bananenplant in het voorjaar weer terugkomen. Dan komen er in het voorjaar weer heel snel nieuwe grotere bladeren!. Mooie plant groeit heel snel in 2 jaar 3 m hoog. Als alternatief kunnen ze in een flinke, liefst brede pot of kuip gezet worden. Van april tot november kan deze soort buiten, maar overwinter hem best koel en droog.

In de volgende 3 stappen leggen wij u uit hoe u de musa basjo veilig door de wintermaanden haalt.

Oude bladeren over de grond bij de Musa basjoo. Voorzie voldoende winterbescherming voor buiten. Winterbescherming van een jonge Musa Basjoo. 14 Chinese Disciple of Sakyamuni Eighteen Arhat Musa basjoo Monk Buddha Statue. De Musa basjoo is een geweldig mooie tropische plant die het meest geschikt is voor de Nederlandse tuin, omdat zijn wortels winterhard zijn tot -15C/-20C (in de volle grond). Deze banaan is een aanrader voor uw tuin voor het inrichten van een tropische hoekje. Although the pseudostem may only cope with a few degrees below freezing, the underground rhizome is considered frost hardy, if well insulated with thick mulch, in areas with winter temperatures down to 12 °C (10 °F).

Hij komt oorspronkelijk uit de provincies Yunnan en Guizhou, waar hij op een hoogte van 2500 meter groeit.

Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost-Azië en Australië. Winter Fair Hardenberg : 5 - 7 november 2021. "Taxonomic notes on wild bananas (Musa) from China". In de winter weinig water en overwinteren bij een temperatuur boven het vriespunt is geen probleem. Het wordt ook vaak aangeraden om voor de winter de bladeren af te knippen zodat de energie daar niet meer heengaat om te groeien, omdat het nieuwe jaar er weer nieuwe bladeren aan zullen komen.

Dit vertaald zich dan direct in een zeer explosieve groei.

Als men deze banaan buiten laat overwinteren, goed de grond rond de banaan afdekken met een laag mulch zodat de vorst de wortels niet kan aantasten. Echter er verschenen in april weer nieuwe scheuten vanuit de wortels. Musa basjoo 30 cm winterharte Japanische Faserbanane - Banane - Bananenpflanze. Deze plant groeit zeer snel, en daarom is het goed deze elk jaar opnieuw te verpotten. In zijn natuurlijke omgeving is deze plant blootgesteld aan vorst en sneeuw, wat hoge verwachtingen schept betreffende vorstbestendigheid. Indien de stam niet of niet goed beschermd is geweest, zal de Musa basjoo veranderen in een smurrie-achtige substantie. Thus, it can be grown as far north as. Het is zelfs mogelijk de Musa basjoo aan het bloeien te krijgen. Musa basjoo (Tuinbanaan, Japanse vezelbanaan).

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen