Het transplanteren van sago palms: how to transplant sago palms

Het transplanteren van Sago Palms: How To Transplant Sago Palms.

is algemeen bekend als de Sago Palm. Deze plant is een groenblijvende boom met een zeer dikke stam en lijkt op een palmboom. Echter, de Sago Palm behoort tot een zeer oude plantenfamilie genaamd Cycladaceae, verwant aan de conifer familie. Leden van deze plantenfamilie bestond al 200 miljoen jaar geleden.

Sago Palm groeit langzaam, dus het is heel vaak begonnen als een huisplant of containerplant. Het kan zo lang duren als 50 jaar om zijn maximale hoogte van 10 voet te bereiken. Als je woont in een subtropisch of tropisch gebied (USDA plant hardheid zones 9 tot 11), kunt u uw Sago Palm in het landschap planten wanneer het te groot wordt om binnen te houden.

In dit artikel bespreken we het verpotten, transplanteren en/of verplaatsen van uw Sago Palmboom.

Wanneer gehouden als een huisplant, groeit de Sago Palm relatief langzaam en hoeft u niet regelmatig te verzilveren. Je kunt het waarschijnlijk om de paar jaar in de vroege lente doen met het verpotten ervan.

U kunt zien wanneer uw plant moet verpotten omdat de grote, krachtige wortelbal zal beginnen te stressen de container. Ook, als uw plant is in een plastic of soortgelijke flexibele container, kunt u merken dat de zijkanten beginnen te bollen.

Als de plant is in een keramische, terra-cotta, of houten container, de krachtige wortel bal kan leiden tot kraken en splitsen van de zijkanten van de container.

Als niets anders, kunt u merken wortels beginnen te groeien enthousiast uit de drainage gaten.

Wanneer je een van deze aanwijzingen ziet, is het tijd om uw Sago Palm te verpotten. Zoals we al zeiden, is de ideale tijd van het jaar om deze planten te verzilveren vroeg in de lente; echter, als de plant schade aan zijn container veroorzaakt, moet je het direct verzilveren, ongeacht de tijd van het jaar.

De beste container voor uw Sago Palm boom is er een die het genoeg ruimte geeft voor zijn wortels om te groeien. Deze planten hebben een zeer diepe wortel structuur, dus een hoge, cilindrische soort container is de voorkeur. De nieuwe container moet ongeveer 3 centimeter dieper en breder dan de container de plant is geplant in.

Gebruik Sharply Draining Sago Palm Potting Mix.

De beste potmix die u kunt gebruiken voor Sago Palm is een scherp drainend mengsel met voldoende zand, puimsteen, turf mos, en dergelijke.

Bereid uw potmix van tevoren zodat u snel kunt werken van het inzamelen proces. Doe een paar centimeter potmix in de nieuwe container voordat u begint met het verwijderen van uw plant uit zijn bestaande container.

Begin met het leggen van uw Sago Palm in zijn container op zijn zijde. Pak de container stevig vast met de ene hand en de stam van de plant met de andere. Trek direct uit de container, en je moet in staat zijn om de plant uit de pot te verwijderen. Zo niet, tik op de zijkanten van de pot om te helpen los de wortelbal.

Zorg er goed voor dat je de plantenstam niet buigt als je trekt. Zo kan je het hart van de boom breken, dat zich in het midden van de stam bevindt.

Wanneer je je palmboom hebt bevrijd uit zijn oude container, zet hem dan op het geprepareerde bed van de grond in de nieuwe container en vul de ruimte eromheen met potmix. Water grondig en vul zo nodig met meer potmix.

Zorg ervoor dat de nieuwe potmix niet stijgt tegen de stam van de plant. In plaats daarvan moet het op hetzelfde niveau worden geplant in de nieuwe pot als het was in zijn oude pot.

7 Steps To Transplant A New Sago Palm Into Your Landscape.

Wanneer je koopt een nieuwe Sago Palm in een container om het in het landschap te planten, wil je goed voorbereid zijn. Dus voordat je iets anders doet, kies een locatie voor de nieuwe plant en graaf je gat.

Begin door de grond los te maken met een schoffel.

Graaf een plantgat dat drie keer breder is dan de plantencontainer.

Zorg ervoor dat het niet dieper is dan de plantencontainer. Je wilt geen grond opgestapeld hebben tegen de stam van de boom.

Als bij het verpotten, plant de plant boom op dezelfde diepte als zijn huidige container.

Zodra je het gat hebt bereid, bereid de plant. Eerst, gebruik scherpe, steriele snoeischaren om alle bladeren te snijden, behalve de zeer bovenste ring.

Tip de plant op zijn kant en verwijder het heel voorzichtig uit zijn container, net zoals je zou doen als het verpotten.

Plaats de jonge palm in het voorbereide gat en vul met de grond die je uit het gat verwijderd. Merk op dat als de grond is verdicht of anders niet ideaal, je moet enige tijd nemen om het te wijzigen wanneer je het gat graven.

Zodra je hebt teruggevuld rond de Cycad met grond, water grondig. Controleer of je nodig hebt om meer grond toe te voegen om het niveau van de grond te brengen naar de planten niveau in zijn vorige pot.

Zodra je de juiste hoeveelheid grond in het gat, bedek het met 3 inch laag van mulch. Wees voorzichtig om de mulch niet toe te staan om de stam van de boom aan te raken. Houd een 1 voet ring open rond de boomstam.

Geef de plant een andere goede, diepe besproeiing en houd de grond vochtig voor zes hele maanden na het planten. Dan, houd een goed oog op het weer, en zorg ervoor dat u uw Sago Palm genoeg water te geven wanneer de regen schaars is.

6 Stappen om een gevestigde Sago Palm te verplaatsen.

Als u een Sago Palm op een minder dan ideale plaats of moet een volwassen Sago Palm verplaatsen van de ene locatie naar de andere, volg hetzelfde proces als het planten van een nieuwe Sago Palm. Echter, je moet grote zorg bij het opgraven en verplaatsen van de plant.

Bij het klaarmaken van een nieuwe plant voor het planten, begin met het kiezen van een nieuwe locatie en het graven van een gat om de plant te ontvangen.

Voor het opgraven van de plant, gebruik gesteriliseerde, scherpe snoeischaren om alles behalve de bovenste bladeren te verwijderen.

Gebruik een scherpe, schone schop om te beginnen graven ongeveer een voet weg van de plantenstam. Youll wil de schop in de bodem een minimum van 1 voet in de diepte. Vervolgens, ga rond de plant, het maken van een gelijkmatige cirkel die 1 voet van de bodem rond de stam.

Wanneer je een ring helemaal rond de Sago Palm hebt gesneden, graaf onder de planten wortelbal en druk op de schop handvat om de hele wortel bal uit de grond te wrikken.

Wees voorzichtig niet te beschadigen de stam van de plant tijdens dit proces.

Als het verplaatsen van de Sago Palm een korte afstand, zet het in een kruiwagen en rol het naar het gat dat je al hebt voorbereid. Als het niet past in een kruiwagen, kunt u het slepen op een zeil.

Zodra je de palm in zijn nieuwe locatie, volg de stappen voor het transplantatie van een nieuwe Sago Palm om uw verplaatste boom te plaatsen in zijn nieuwe huis.

Water Een Getransplanteerde Gevestigde Sago Palm.

Merk op dat bij het transplanteren van een gevestigde Sago Palm, moet je een beetje zorg te nemen bij het drenken. Je wilt de grond niet vochtig te houden voor zes maanden als je zou bij het transplanteren van een nieuwe plant. De reden hiervoor is dat het opgraven van de wortels kan schade aan hen veroorzaken. Ook kan overmatig drenken veroorzaken ze te rotten.

5 Top Tips Voor het succesvol herplanten of transplanteren van elke Sago Palm.

Beste tijd om te transplanteren, repot, of relocate.

Onthoud dat de beste tijd voor het verpotten, transplanteren, of verplaatsen van een Sago Palm boom is laat in de winter of vroeg in de lente, terwijl de plant is nog semi-slaperig. De reden hiervoor is dat de plant al zet een grote hoeveelheid energie in de ontwikkeling van wortels gedurende deze tijd. Dit zal helpen verminderen de hoeveelheid schok en stress van de plant ervaringen bij het verplaatsen van de ene plaats naar de andere.

Geef je Sago Palm altijd een grondige besproeiing 1 of 2 dagen voor het verpotten of transplanteren.

Bereid alles van tevoren voor voordat je begint met het verpotten of transplanteren.

Bereid je container voor of graaf het nieuwe gat.

Vermijd dat je Sago Palm in de open lucht ligt terwijl je voor deze details zorgt.

Als je je Sago Palm een lange afstand na het opgraven moet transporteren, plaats het dan in een grote emmer gevuld met een mengsel van wortelmeststof en water. Dit zal helpen stress te verminderen en een goede wortelgroei aan te moedigen wanneer je je plant naar zijn nieuwe locatie brengt. Daarnaast kun je deze bewortelende meststof en watermengsel gebruiken om je Sago Palm te besproeien zodra je het in de grond hebt.

Let de plant zorgvuldig op tekenen en symptomen van stress voor de eerste paar maanden na transplantatie.

Hoewel het lijkt misschien veel werk te houden en te transplanteren een Sago Palm, het feit is dat deze oude planten zijn de moeite waard. Een goed verzorgde-voor Backyard Sago Palm kan leven honderd jaar oud en worden genoten door vele generaties.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa.

Vindt zijn oorsprong in Zuid-/Oost- Azië.

Krijgt hij te weinig licht, dan gaan de bladeren hangen. Filter-Window li #ToggleShowAllKeywords_" + aProperty[1]). De Bananenplant, ook wel Musa, bananenboom en dwergbanaan genoemd, komt uit de familie Musaceae. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Het is ook niet zo moeilijk om die te kweken, maar kost wel veel tijd en geduld. Haal de exotische Bananenplant musa XXL in huis en geniet van de tropische sfeer!. De plant ervaart hier niet veel problemen van en zal gewoon verder groeien. Filter2372886_checkbox:checked"). rangeslider'); if(oRangeSlider.

' + (variant['product_type'] === 'plant' ? variant['min_height'] : variant['pot_height'])+ ' cm\n' + '.

values[0]; maxHeight = ui. Filter-Window select#Filter_Keywords_2372836"). Er kunnen echte eetbare bananen aan groeien. Je weet immers nooit zeker of er bij de kweker geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Bananenplanten zijn niet giftig, maar mocht je het geluk hebben dat er bananen aan de plant groeien, dan raden wij wel af deze op te eten. Deze plant kenmerkt zich door de grote groene bladeren en hij groeit snel. De plant komt uit de tropen en houdt dus van een vochtige omgeving.

U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!.

Om een extra grote plant te krijgen raden wij snoeien zelfs aan, dan verstevigt de plant zichzelf. : Decorum biedt een compleet aanbod planten. Filter-Window select#Filter_Keywords_2372866"). De ontkrullende nieuwe bladeren zijn erg mooi om te zien, maar hij heeft wel veel water en sproeibeurten nodig en verwacht geen bananen!. Meest gestelde vragen over de bananenplant FAQ.

De bananenplant die we hier in Nederland groeien is niet giftig, en kan dus veilig in de tuin geplant worden, of in een pot in een kamer waar dieren kunnen komen.

Met deze kamerplant haal je de tropen in huis! Zijn grote bladeren worden de blikvanger in de woonkamer. Filter-Window select#Filter_Keywords_2372876"). Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. Wat moet ik weten over de Kamado barbecue?. De Musa plant is ook erg leuk om cadeau te geven. Bananenplant Musa XL in Pot Greenville Ø 40. Helaas zijn onze winkels tijdelijk gesloten. De Musa vereist enige kennis in het onderhoud.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant kopen

De bananenplanten By Decorum worden gekweekt door.

Het blad van de bananenplant is erg groot en dun.

Bananenplant / Musa kopen? Bananen planten | Intratuin. nl verkoopt de bananenplant in verschillende maten, zo is er altijd eentje geschikt voor jou!. Deze groene plant heeft net iets meer verzorging en liefde nodig dan andere kamerplanten. Filter-Window select#Filter_Price_2371017"). n' + // '79,99\n' + // '.

Hij zal wel minder snel groeien.

Is de bananenplant giftig voor katten / honden?. Deze prachtige Bananenplant musa large in pot greenville, wordt compleet opgemaakt geleverd en is een aanwinst voor je woonkamer of kantoor. De bananenplanten By Decorum kunnen zowel binnen als buiten worden gezet. De Bananenplant is een heerlijk groene plant die snel groeit. Zo is de vezelbanaan makkelijk te verzorgen, verhoogt de plant de luchtvochtigheid, groeit hij lekker door en tja, het is een bananenplant! Wie wil dat nu niet?! . Met zijn grote groene bladeren zorgt de Musa voor een instant vakantiegevoel.  Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers. Filter-Window select#Filter_Keywords_2372881").

Deze tropische plant houdt van de zon, maar laat hem hier wel langzaam aan wennen, want in de kweekkas wordt vaak gefilterd licht gebruikt.

Filter2372836_checkbox:checked"). Verzorging van kamerplanten in de herfst en winter. Als de plant te donker staat zal hij weinig tot geen nieuwe bladeren maken. In de natuur worden ze wel 20 meter hoog, gelukkig wordt de 'Dwarf Cavendish' een stuk minder hoog, zo past hij perfect in huis. Bananenplant Musa Large in Pot Greenville Ø 30 - 49,95.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen