Een tuin aanleggen aan de oevers van lake michigan

Een tuin aanleggen aan de oevers van Lake Michigan.

Vandaag bezochten we Chris Cloutiers tuin in het noorden van Michigan.

Ik tuinier al bijna 50 jaar.

Heel veel in een heel klein studio-appartement in het centrum van Detroit. Daarna verhuisde ik naar een huis uit 1948 net buiten Detroit met een tuin die totaal onverzorgd was. Ik was een beginner, maar ik had het geluk dat ik de donkerste, rijkste grond had die ik ooit had gehad. Alles, inclusief maïs, groeide verbazingwekkend. Toen, na zeven jaar, verhuisden we opnieuw naar een nieuwe verkaveling die een appelboomgaard was geweest, maar de grond was volledig gestript.

en deed alles wat ik kon bedenken om de aarde te verrijken. Ik had een prachtige Engelse tuin en leerde na verloop van tijd wat wel en niet kon gedijen in de klei. Na 32 jaar verlieten we de klei en verhuisden we naar het Leelanau Peninsula, net buiten Traverse City. We kochten een huis waar nog nooit aan tuinieren was gedaan. Het huis is omgeven door zandduinen van Lake Michigan vol wilde frambozen die op het punt stonden het huis over te nemen. Naast puur zand, tuinier ik ook in dichte grond.

Maar ik tuinier hier nu al 11 jaar, en ondanks dat ik nog steeds elke lente een paar frambozen uit de grond trek, en een paar keer ben uitgegleden op de zanderige heuvels, heb ik een prachtige, rustige tuin.

In een schaduwrijke hoek, een mand met impatiens (.

Aan de rand van het bos, gedijend op de zanderige grond, staat een mix van.

Een hangende mand met New Guinea impatiens (.

eenjarig) geeft een intens rode kleur naast de black-eyed Susans (.

Heb je foto's om te delen? Wij zouden graag uw tuin zien, een bepaalde collectie planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u hebt kunnen bezoeken!

Samen met wat informatie over de planten op de foto's en waar je de foto's hebt genomen. We horen graag waar je woont, hoe lang je al tuiniert, successen waar je trots op bent, mislukkingen waar je van geleerd hebt, hoop voor de toekomst, favoriete planten, of grappige verhalen uit je tuin.

Als u foto's in aparte e-mails wilt sturen naar de .

Heb je een mobiele telefoon? Tag je foto's op .

Je hoeft geen professionele tuinfotograaf te zijn bekijk onze .

Ontvang onze nieuwste tips, how-to artikelen en instructievideo's in uw inbox.

Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Op dit moment vraag je jezelf misschien af: Wat is nu precies een werkpaardplant? In onze gedachten is het een plant die weinig van ons vraagt, maar een heleboel levert.

Vandaag bezoeken we de tuin van Chris Cloutier in het noorden van Michigan. Ik tuinier al bijna 50 jaar. Ik ben begonnen met kamerplanten en veel planten in een heel klein.

We bezoeken vandaag de tuin van Alex. Ik ben een IT project manager en fervent vezelkunstenaar die in centraal Delaware woont. Tuinieren begon voor mij in mijn kindertijd met het trekken van onkruid in.

Breng je passie voor planten naar het volgende niveau.

"Als een recent ontdekte tuiniergek heb ik alle tijdschriften geprobeerd en dit tijdschrift steekt er met kop en schouders bovenuit.

In mei zette Fine Gardening zich in voor het plannen en planten van een tuin voor Karen, een verpleegster op de spoedeisende hulp. Het was een kleine manier om dank je wel te zeggen voor de inspanningen.

Een tuinontwerp met veel verharding en planten.

We maken allemaal ontwerpfouten. Brief van de redacteur.

Reizende planten Brief van de redacteur.

Dit zal de recepten en artikelen die je hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om deze functie te kunnen gebruiken.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de preview van de beta site.

Weet je zeker dat je je aantekeningen voor dit recept wilt verwijderen?

en krijg toegang tot AL onze regionale inhoud, plus de rest van de alleen voor leden toegankelijke inhoudsbibliotheek.

We hopen dat je genoten hebt van je gratis artikels. Om te blijven lezen, wordt u vandaag nog lid.

Krijg volledige toegang tot tientallen jaren van deskundig advies, regionale inhoud, en nog veel meer, plus het gedrukte tijdschrift.

Meerdere factoren spelen immers een rol.

Na een lange zoektocht, denken we dat een bananplant het mooist zal staan in ons interieur.

Het zijn immers mooie planten, maar om elke 3-4 maanden een nieuwe te kopen om ervan te kunnen genieten schiet ook niet op natuurlijk. We krijgen nu geen nieuwe bladeren meer en de bananen groeien niet veel meer. Echter heb ik het idee dat de pit groter mag. De aarde is niet nat, moet ik meer water geven denkt u? Hij zat onder de vogelpoep, ik heb de bladeren schoon gemaakt en 1x met bladglans bespoten, , kan dat kwaad?. De uiteindes van de bladeren van onze bananenplant krullen en krijgen een bruin/gele kleur. Ik heb mijn bananenplant verpot in een grote pot van 50/50/50.

Om te kijken of een nieuwe gietbeurt wenselijk is, stopt een een vinger in de potgrond om te voelen.

Bij wind zal het grote, brede maar fijne blad wel kapot waaien. In pot moeten ze natuurlijk wel concurreren om dezelfde plaats, licht, voeding, water, Wat de groei van elk individu kan beïnvloeden. Maar hoofdzakelijk valt dit volgens mij toch toe te schrijven aan de grond soort. Van mijn bananen plant is zijn 2 bladeren geknakt. Reactie door Liesbet 15 februari 2017 22:27 @. Nu wil ik die op het balkon laten staan de winter door.

net/lapalmeraie/2013/03/bananenplant-bladeren-over-elkaar/.

Kunt u hier iets mee? Kan ik deze arme veteranen nog een jaar in leven houden?. Kan ik hem anders wat extra voeding geven? Zoja, welke raad je aan?. De wortels zouden inderdaad de zwaartekracht volgen en naar beneden groeien. Wat veel en wat goed dat u dit bij houdt. Te natte potgrond lijkt me inderdaad heel goed mogelijk. nummer vier blijft ook verlegen in een halve krul hangen en nummer 5 wurmt zich ook al naar boven. Sinds kort komen er enkele uitlopers/scheuten naast de hoofdstam boven de grond. net/lapalmeraie/2009/07/guttatie/. Hartelijk dank voor u snelle reactie! Mvg.

De plant had begin maart nog drie bladeren over.

De laatste weken ziet ie er niet meer zo fris uit (uitgedroogde bladeren, nieuw blad ontrolt niet). en ik moet zeggen ze doet het geweldig, mooie grote groene gespleten bladeren. Een Maurelli? Deze hebben sowieso redelijk weinig wortels, zelfs de hele grote exemplaren. De plant vertoonde geen enkel teken van ziekte, spint of mijt. De beschreven standplaats vormt geen enkel probleem voor de planten, in tegendeel; de hoge luchtvochtigheid zal de planten juist goed doen.

Zet de banaan nu gerust voor een raam zodat het licht en de warmte de groei weer in gang zetten.

Reactie door Wil 5 september 2011 13:04 @. De plant staat altijd in de woonkamer met veel licht. Ik probeer al sinds dan de(moeder) plant dmv inpakken door de winter te krijgen maar dat mislukt steeds. Hij groeit voorspoedig, heeft smalle bladeren en staat alleen in de ochtend zon binnen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

Bananenplanten lusten in principe alles.

Mijn musa cavendish staat binnen midden in een lichte woonkamer, niet in direct zonlicht in een kunststof pot waar overtollig water uit weg kan lopen.

Het is daarom enkel aan te raden om de droge delen er af te halen wanneer ze ook onderaan beginnen los te laten. Afgaande op de beschrijving lijkt me dat de plant te nat staat. De uiteindes van de bladeren zijn vrijwel allemaal droog, enkele bladeren zijn geknakt. Ik vermoed dat het een andere soort is, of een jonger exemplaar. Niemand zit immers te wachten op een Chiquita banaan vol grote harde zaden.

Ik zou persoonlijk zelfs eerder via de schaal watergeven zodat de plant zelf het nodige water op kan zuigen.

Reactie door Annemarie 8 april 2015 20:25 @. net/lapalmeraie/2012/08/ehbo-gids-voor-bananenplanten/. Valt dit nog te behandelen (en zoja, hoe?) of is de plant reddeloos verloren. Reactie door JER0EN R0LAND 15 maart 2012 20:17 @.

Reactie door spaceflopsy 5 juli 2010 12:42 @.

Reactie door Bart 13 augustus 2017 17:31 @. Dit zal in de natuur dus veel sneller gebeuren dan in de woonkamer. Ik ben zo al enkele jaren na elkaar van 0 moeten beginnen omdat de hoofdstam telkens wegkwijnde. De aarde in de pot was heel nat toen ik terugkwam. Mijn excuses voor het late antwoord, ik was de afgelopen maand met vakantie. Om te beginnen heb ik zelf ook niet zon positieve ervaring met het beschermen ter plaatse.

Ik zou graag bananen bomen planten in ons vakantie domein in Spanje.

Vorig jaar plantte ik buiten een bananenboom.

Reactie door Reindert 28 mei 2014 09:05 @. De plant heeft nu last van witte schimmel en 1 blad begint helemaal geel te worden. Ik vermoed dat de moederplant een zogenaamde waterpup is, die staan niet gekend om hun groeikracht en worden daarom juist vaak verwijderd. De Robusta is geen officiële soortnaam en het gaat eigenlijk om de Musa x paradisiaca, idem voor de Musa Prata Ana waarbij het in feite om een soort gaat endemisch in Brazilië. Benevel het blad regelmatig aangezien bananenplant binnenshuis gemakkelijk ten prooi vallen aan spintmijt. Nog enkele opmerkingen over de mail van gisteren: met te groot bedoel ik vooral in de breedte, mijn ananas werd 1 m hoog en 1 m breed, 1m is echt onmogelijk voor mijn kamer, ik ben namelijk een student en leef op kot.

In de donkere wintermaanden staat het blad er sowieso niet zo mooi bij als in de zomer.

Indien het gaat om vakantie tijdens de zomer, kunt u de plant het beste een goede scheut water geven en hem op een lichte plek zetten. Deze plant doet het tot op heden bijzonder goed en heeft ook al diverse pups gehad. Eens per week (soms minder) krijgen ze een plons water en bemestingnou, daar hebben we nog nooit aan gedacht. De plant heeft nog niet gebloeid. Ofwel uit de stam zelf, ofwel ernaast met nieuwe uitlopers. Reactie door Hans van der Horst 9 oktober 2011 10:20 @. Geef ik onvoldoende of is het de verkeerde meststof. De velutina is inderdaad een mooie soort maar helaas ook niet de gemakkelijkste.

We raden dan aan om vaker water te geven.

Zorg dat de grond altijd lichtvochtig blijft, en vooral niet opdroogt. Meer over de verzorging van de Bananenplant lees je op deze pagina. Sowieso raad ik u aan om geen ziek uitziende planten aan te schaffen, tenzij de prijs er ook echt naar is. Reactie door Bart 13 augustus 2017 17:36 @. Planten die er omheen staan hebben geen kluiten die diep gaan. Leuk dat de plant in bloei gekomen is. Heb vandaag gemerkt dat hij uitkomt. Na de bloei sterft de moederplant inderdaad volledig af.

Musa acuminata Dwarf Cavendish en andere tropische soorten.

Ik heb sinds een aantal weken een bananenplant. Gewone potgrond voldoet dus prima. Ook de bloei varieert van soort tot soort. Hoe groot zou ik ongeveer kunnen pakken? Plant is nu ongeveer 50/60mm hoog.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen