Leer 5 manieren om te propageren door middel van plantenknipsels - finegardening

Leer 5 Manieren om te propageren door middel van plantenknipsels - FineGardening.

Leer 5 Manieren om te propageren door plantenknipsels.

Inheemse alternatieven voor Hostas (That Are Deer Resistant).

Tour een verzamelaarstuin gevuld met kunstige plantencombinaties.

Tools to Make Garden Chores Easier Tijdens de Zomervakantie.

Er is niets meer bevredigend voor een tuinman dan het kweken van meer van de planten die je liefhebbt en doet het vanaf nul. Of je nu nieuwe exemplaren kweekt van a.

je al hebt of wortelt een kostbare snijden van een zeldzame soort, de aanblik van nieuwe wortels en scheuten krijgt altijd een plantenliefhebbers hart kloppend. Terwijl het starten van planten uit zaad is zeker bevredigend.

is niet altijd praktisch of mogelijk als het gaat om huisplanten. Vegetatieve voortplanting, of het nemen.

is vaak de beste en enige levensvatbare voortplantingsmethode die thuis tuinders kunnen gebruiken om meer van hun favoriete binnenplanten te maken. Deze methode is ook nodig wanneer u exacte kopieën van de plant die u al hebt wilt, vooral als die plant toevallig een hybride is. Hier zijn vijf verschillende soorten stekken die u kunt nemen om huisplanten te planten. Elke methode is geschikt voor verschillende situaties en verschillende planten.

Stam-tip stekken werken voor de meeste huisplanten.

Stem-tip stekken zijn kruid onkruid of softwood stekken die de terminal knop van een plant shoot en typisch twee tot drie knooppunten omvatten. U kunt de meeste van uw huisplanten met steel-tip stekken te propageren. Kies een gezonde, bloemloze scheut van de moederplant, dan maak een schone snede met behulp van een scherp gereedschap dat 3 tot 5 centimeter onder de scheut tip. Verwijder eventuele extra laterale stengels (zijscheuten) en de onderste bladeren. Afhankelijk van de soort, nieuwe wortels kunnen ontwikkelen op een knoop of van een callus die zich ontwikkelt op het gekwetste deel van de steel. U kunt dan het snijden in potting mix of een ander groeimedium waar het snel zal ontwikkelen nieuwe wortels.

Om gebruik te maken van de rest van de steel, gebruik maken van blad-bud stekken.

Blad-bud stekken zijn als steel-tip stekken, behalve dat je mist de terminale knop van de steel. Als je een steel-tip snijden van een plant kunt nemen, kunt u een blad-bud snijden van het ook. Als je al een steel-tip snijden van een plant shoot, kunt u dan blad-bud stekken nemen.

Om een blad-knop snijden nemen, maak twee delen: een onder en een boven een bladknooppunt. De blad-knop snijden moet een klein deel van de stengel, een knoop, en een oksel knop. Je kunt ook een hiel snijden door het knippen van de knooppunt en het blad met een deel van de belangrijkste stam weefsel bevestigd. Plaats het stuk van de stengel dat onder het blad knooppunt (het dichtst bij de kroon van de plant) in het water of wortelmedium. Een eelt zal zich ontwikkelen, en nieuwe wortels zullen zich ontwikkelen uit het gesneden deel van de stengel; een nieuwe scheut zal ontstaan uit de oksel knop in het blad axil. Zoals met stam-tip snijden, de meeste huisplanten kunnen worden gekweekt uit deze methode.

Voor dik gestampte planten, gebruik riet stekken.

riet stekken, die zijn een soort van stam snijden, zijn een effectieve manier om huisplanten die dik groeien, sectioned stengels te propageren. Rechte monopodale orchideeën kunnen ook worden gekweekt door het verwijderen van een deel van suikerriet. riet stekken zijn de perfecte manier om opnieuw te beginnen met een huisplant die is geworden leggy of ontwikkeld een anders onaantrekkelijke groei gewoonte. Verwijder een 2 tot 3 inch sectie van oudere hoofdriet zonder bladeren. U kunt het snijden in water of op de top van een groeiend medium hetzij verticaal of horizontaal (afbeelding). Als horizontaal, zorg ervoor dat begraaf ongeveer de helft van het suikerriet. Zorg ervoor dat er een knooppunt met een axillaire knop gericht op en weg van het groeimedium.

Leaf-petiole stekken dont enige stam.

Gebruik hele blad stekken voor succulenten.

Sommige huisplanten kunnen nieuwe wortels en knop scheuten groeien uit de cellen aan de basis van hun bladeren, zonder een petiole bevestigd. Veel succulenten van nature hebben sesiel bladeren (bladeren direct bevestigd aan de stengel zonder petiole) en zijn dus gemakkelijk te verspreiden uit het hele blad stekken. Als een blad valt uit uw plant, of je verwijdert ze van waar het hecht aan de stengel, gewoon ervoor te zorgen dat de basis van het blad intact is. U kunt toestaan vlezige succulente bladeren te drogen en te bellen over meerdere dagen, dan zet ze licht op de top van een wortel medium. Dont water totdat wortels beginnen te vormen. Echter, hele-blad cutting van planten zoals begonias of Afrikaanse violettes kunnen nodig hebben om wat vocht of zelfs een vochtigheid koepel.

De discussie van de voortplanting omvat een aantal termen die u misschien niet kent. Hier zijn enkele beknopte definities om u te helpen een succesvolle propagator te worden.

is een horticulturist en auteur van verschillende boeken, waaronder Plant Parenting: Makkelijk Manieren om meer huisplanten, groenten, en bloemen en kleine planten te maken: Ontdek de vreugde van het kweken en verzamelen van Itty-Bitty huisplanten.

Krijg onze laatste tips, how-to artikelen, en instructievideo's verzonden naar uw inbox.

Log in of maak een account aan om een commentaar te plaatsen.

Propagate Your Shrubs from Softwood Cuttings.

Eriophyid Mites: What Them are and How to Control Them in the Home Garden.

Als je ooit met rozetziekte hebt gevochten of vreemde bladvervormingen tegenkwam, moet je zorgen maken over eriofyide mijten, ook wel galmijten genoemd. Ik vind de juxtapositie van hun.

Vandaag waren een bezoek Amy Birdsongs tuin in Virginia. Twee jaar geleden werd ik serieus over het herstellen en verbeteren van onze eigendom, die tot dan toe mijn man had dapper genomen.

Leer 5 Manieren om te propageren door plantensneden.

Er is niets bevredigender voor een tuinman dan het kweken van meer van de planten die je liefhebt en doet het vanaf nul. Of je nu al nieuwe exemplaren van een huisplant aan het kweken bent.

Terug in mei, Fine Gardening toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een eerste hulp afdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

2020 BESTE VAN FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Hoe te veranderen Hydrangea Kleur: pH Isnt de enige factor.

naar Hosta, of niet naar Hosta? Dat is de vraag van de Editor.

gokken op tulpen › Brief van de Editor.

Potentieel bronnen van problemen voor uw Japanse esdoorn.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om toegang te krijgen tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta-site preview.

Weet u zeker dat u uw notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en krijgen toegang tot AL onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat je genoten hebt van je gratis artikelen. Om te blijven lezen, word je lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het gedrukte magazine.

Want vanuit de wortels moet deze bananenplant in het voorjaar weer terugkomen.

Reactie door Diada 13 september 2010 19:49 @.

Toch merk ik dat ze best wat wind te verduren krijgen. U hakt de stam op de gewenste hoogte (1 meter hoog). Als de stam goed genoeg beschermd was in de wintermaanden, zal de Musa basjoo daaruit weer verder groeien!. Hierna zal de plant echter wel afsterven, maar vanuit de rhizomen komen nieuwe planten uit de grond. Lelijk geworden bladeren mogen eventueel verwijderd worden. Verzending in 7 tot 9 werkdagen (op afspraak afhalen kan binnen 5 werkdagen). Sowieso lijkt het watergeven via een drainagebuis niet ideaal juist omdat de grond dat te snel opdroogt. Geen van bijde moet het laten afweten dan is einden verhaal, de aggregaat moet blijf werken ook met vrieskouw, en de electra kachel moet niet oververhit raken daar binnen in de hooiberg en de groeilamp moet niet het hooi laten branden! Dus het is een knap lastig verhaal, en je moet dagelijks benzine bij vullen! Maar dan heb je eind lenten,zommers begin herfst een bananenboom in de tuin staan!.

U dekt de pot best nog wat verder af met een laagje potgrond zodat de uitlopers ook gewoon in de aarde zitten.

En dit jaar voor het eerst een gigantische bloemknop: we zijn heel benieuwd naar de bloem en de bananen. We hebben een Musa Basjoo in de tuin geplaatst. Hij wordt het best beschermd tegen de wind zodat het blad niet kapot waait. Die wordt het best chemisch bestreden. Het kan zijn dat de Musa basjoo te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. De bladeren dienen verwijderd te worden voor de vorstperiode. Musa basjoo - Japanse vezelbanaan - Palma Verde Exoten V. Het is zelfs mogelijk de Musa basjoo aan het bloeien te krijgen. Ze vliegen ook door de kamer en zijn redelijk makkelijk te vangen.

Helaas was de doos waarin ze verzonden werden zo'n 15 cm te kort, waardoor van elke plant een blad moest worden dubbelgevouwen om erin te passen.

of in een keer te veel water ik weet het niet. Twijfels over de juiste waterbehoefte van uw plant?. Goed verpakt en in top conditie. Jonge planten moeten jaarlijks, oudere om de 2 tot 4 jaar verpot worden. Mooie plant groeit heel snel in 2 jaar 3 m hoog. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews. Stanford: Stanford University Press. moet ik de oude wortels van afgestorven moederstammen uit de plantenpot verwijderen?.

Nu na 4 jaar en drie en halve meter ( stam) heb ik bij het uitpakken een speervormig wat op een bloem lijkt ontdekt alleen weet ik niet of dit echt de vorming van een bloem is of dat het door de doorgroei door warme winter is veroorzaakt wie wie O wie kan vertellen wat hier aan de hand is.

De Musa basjoo beschermen in de winter doet u zo:. has been cultivated both for its fibre and as an. maar met dat warme weer heb ik de indruk dat het niet goed meer gaat al da bladeren zijn helemaal bruin. Op mijn site vindt u ook een apart artikel over deze soort. Alleen is hij voor 8 maanden nog best wel klein naar mijn idee. De vruchten zijn niet echt eetbaar en in ons klimaat kan de plant slechts met veel moeite tot bloei worden gebracht, omdat het daar 1 tot 2 jaar warmte voor nodig heeft. De plant krijgt voldoende water (niet teveel) maar ik heb het idee dat juist de wind de groei van de plant behoorlijk belemmerd. from where it was first described in cultivation. Ik heb zon 8 maanden geleden een bananenplant gekocht bij de supermarkt.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa basjoo

De vruchten van Musa basjoo zijn wel niet eetbaar, maar ik heb ze doorgesneden en het lijkt wel of ik een tube lijm doorsneed, zo plakkerig.

Dag allemaal ik ben hier zo pas nieuw omdat ik vragen heb over de musa basjoo.

De Musa basjoo is een 'vaste plant'. Dit gaat helaas wel ten koste van het uiterlijk maar zal er snel weer uitgroeien. De moederplant zal inderdaad niet meer uitlopen nu, dat had al moeten gebeuren. Aangezien het nu al wat zachter is buiten, kunt u die nu gerust al inkorten. Land / Regio (voor passender advies - wordt niet gepubliceerd). Dat zijn ook gewoon nieuwe uitlopers, een soort van baby bananenplantjes dus. Reactie door jelle marien 8 november 2011 21:11 @. Zijn het echter net gezaaide plantjes dan zou ik ze nog even in pot door laten groeien zodat ze iets groter zijn en iets meet kunnen hebben. Voor de winterhardheid gaan de waarden in feite enkel op onder optimale omstandigheden.

(Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden. En zie tot mijn grote verrassing dat die best winterhard is, zolang het niet erg vriest. Is er daar een reden voor? Iemand vertelde dat de plant geen nieuwe bladeren meer zal krijgen en dat hij zal sterven. Deze groeien zeer snel weer terug. Deze en honderden andere planten zijn te zien in ons tuininspiratiepark. Dit is nu eenmaal zo, ook in hun natuurlijke omgeving. Om een grotere plant te krijgen en zelfs bloei te realiseren moet hij de winter in tact doorkomen. Boven de grond blijft de stam overeind staan die tegen de kou kan.

De pups kunnen wel gewoon gesplitst worden.

Wilt u direct het gevoel van de jungle in uw tuin hebben? Plant dan een musa basjoo. Kan mij iemand vertellen of dit voor alle musa of bananenplant geld?. Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag. In welke conditie is de plant zelf? Voelt de stam nog stevig?. Wanneer de bloem naar boven geduwd wordt is dit zichtbaar als een duidelijke verdikking in de stam.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen