Jerusalem artichoke plant: sunny sunchokes - epic gardening

Jerusalem Artichoke Plant: Sunny Sunchokes - Epic Gardening.

Epic Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Jeruzalem Artichoke Plant: Sunny Sunchokes.

Jeruzalem Artichoke Plant: Sunny Sunchokes.

Een van de koelste planten die er zijn is de artisjokplant van Jeruzalem. Het levert niet alleen een goede bron van koolhydraten in zijn knolwortelwortels, maar het levert ook stuifmeel aan vele verschillende soorten bijen. En de bloemen die bloeien op de plant zijn een mooi gezicht.

Een vriend van mij is het kweken van Jeruzalem artisjok in haar tuin tuin, en ze zijn vertrokken. Ze hebben bijna overgenomen het bed ze geplant in, en ze bijna barsten met gelukkige gele bloemen in de late zomer. Mijn vriend heeft het voordeel van het consumeren van de voeding van de artisjok knollen en genieten van het weelderige groen het hele jaar door.

Aardperken zijn productief en kunnen zich agressief verspreiden. Dat is waarom tuinders zich geen zorgen hoeven te maken over veel anders dan onderhoud wanneer ze Jeruzalem artisjokken telen. En met zeer weinig plagen of ziekten, wat niet leuk?.

Goede Producten Bij Amazon For growing Jerusalem Artichokes:.

Monterey BT Caterpillar Killer (Bacillus thuringiensis).

De Jeruzalem artisjokplant produceert prachtige bloemen en eetbare knollen.

Jeruzalem artisjok, zonnewortel, sunchoke, wilde zonnebloem, topinambur, aardappel.

Full-spectrum, slow-release bij het planten.

Een close-up van een Jeruzalem artisjok bloem.

) worden ook wel sunchokes, zonnebloem, wilde zonnebloem, topinambur, en aardappel. De plant is inheems in Noord-Amerika, in het bijzonder Midden-Noord-Amerika, waar het groeit als een vaste plant. Het is een nietje in vlaktes Inheemse Amerikaanse diëten. Jeruzalem artisjok is populair in het noordelijk halfrond vandaag. Zoals de botanische naam suggereert, Jeruzalem artisjok is een lid van de zonnebloem familie.

Jeruzalem artisjok is een kruidachtige vaste plant in binnenlandse situaties ook en groeit tot 10 voet hoog. Tegenover fel groene bladeren groeien van de onderste stengel en worden afwisselend naar de top. Beide bladeren en stengels hebben karakteristieke zonnebloem klier trichomen. De bloemkoppen van de plant zijn samengesteld, met 10 tot 20 gele ray bloemstukken die 60 of meer kleine schijf bloemstukken bevatten binnen. Elk van de bloem hoofden is ongeveer 2 inch door. Ze ruiken naar vanille chocolade.

Jeruzalem artisjokken ontstaan uit knolwortels in het vroege voorjaar. Als de stengels groeien, bladeren zich ontvouwen, en bloemen bloeien in de late zomer. Mensen consumeren de Jeruzalem artisjok knollen veel als.

ze worden gekookt, geroosterd, beitst en zelfs rauw gegeten. De bladeren en stengels van de plant worden soms geoogst en gedroogd om vee te voeden. In de volgende lente, Jeruzalem artisjokken zullen weer uit de knol.

Deze wortelgroenten hebben een zetmeelachtige textuur, met een nootachtige smaak, en een ietwat zoete smaak als gevolg van kleine hoeveelheden sacharose binnen vergelijkbaar met water kastanjes. Ze worden gegeten als aardappelen, maar in vergelijking met aardappelen ze zijn zeer voedzaam. Er is slechts een nadeel, hoewel. Ze bevatten kleine hoeveelheden eiwitten en veel koolhydraten vooral de koolhydraten inuline. Consumenten moeten weten dat inuline kan veel gas veroorzaken in interactie met darmbacteriën als te veel wordt geconsumeerd. Daarom, ga verder met enige voorzichtigheid. matiging is de sleutel voor het eten van Jeruzalem artisjok knollen. Het is mogelijk om de knollen in citroensap in plaats van water te koken om minder inuline te bevorderen als je ze verbruikt.

Jeruzalem artisjokken zijn geweldig voor het planten in de buurt van gevoelige planten om ze veilig te houden tegen hoge winden. Terwijl Jeruzalem artisjokken viel in de duisternis voor een tijd, was er een hernieuwde belangstelling in Jeruzalem artisjok planten in de vroege jaren 1900 en 2000. Koloniale kolonisten naar Midden-Noord-Amerika stuurden de plant terug naar Europa, waar ze naturaliseerde. Vandaag, kunt u ze vinden in een lokale kruidenier.

Lokaliseer zaadbedrijven die knollen verkopen. Franse mammoth wit Jeruzalem artisjokken zijn een uitstekende variëteit voor de eerste keer kwekers omdat ze productief. Plant knollen van Jeruzalem artisjokken in het vroege voorjaar op een diepte van 5 inch, met elke knol verdeeld 12 tot 18 inch uit elkaar. Als je wilt hen ruimte te geven om uit te spreiden, bieden meer ruimte dan de aanbevolen hoeveelheid. Plant de knollen in goed drainerende, rijke grond die in lijn is met volledig zonlicht. Omdat de knollen zijn de belangrijkste bron van voortplanting, je waarschijnlijk geen geluk vinden zaden voor Jeruzalem artisjokken. Als je niet wilt de soms agressieve verspreiding van Jeruzalem artisjokken te beheren, kunt u ze telen in containers. Relegate een knol per pot, hoewel, als niet meer dan dat zal de planten te benadrukken.

Zonchoke bloemen kunnen sierlijk zijn, vooral wanneer gekoppeld met theelepel.

Zodra je ze geplant in je eigen tuin, Jeruzalem artisjok zorg is gemakkelijk. Dan kunt u genieten van zowel de bloemen en alle knollen die je wilt (evenals gunstige insecten) voor de komende jaren.

Je moet gaan over het kweken van Jeruzalem artisjok in volle zon tot deelschaduw met ten minste 6 tot 8 uur zonlicht per dag. Ze hebben een breed groeiend bereik en zijn winterhard in zones 3 tot en met 8. Groeiende Jeruzalem artisjokken in gebieden die temperaturen van 60 tot 95 graden Fahrenheit zal produceren overvloedig rendement. In zones die zeer koud voor langere periodes, mulch rond de basis van de plant om de plant knollen te beschermen. Anders, ze dont nodig enige bescherming tegen warmte of koude.

Water uw Jeruzalem artisjokken in de ochtend, met druppelbevloeiing.

Youll wil ervoor zorgen dat de knolwortels krijgen minstens 1 inch water per week. Water een paar keer per week in gematigde seizoenen om ervoor te zorgen dat nieuwe planten en nieuwe knollen hebben genoeg water om planten te helpen groeien. Als de knollen groeien en produceren bloemen, water slechts een beetje meer. Vooral in het groeiseizoen wanneer het heet, water ten minste een keer per dag om te helpen grotere knollen te produceren in de vroege herfst. Echter, als je mist drenken, weet dat de enige keerzijde zal kleine knollen zijn. Jeruzalem artisjokken zijn droogte-tolerant. Als het vaak regent, niet water de bloembed waar je geplant Jeruzalem artisjokken als ze kunnen rotten wanneer ze water. Te veel water kan veroorzaken een rottende stam basis als goed.

Jerusalem artisjokken groeien in bijna elke grond zo lang als de goed drainerende. Licht alkaline bodems zijn optimaal voor het helpen van knollen beginnen met het produceren van groen. Slechte kwaliteit bodemtypes zijn ok, maar het verstrekken van goed rotte compost of gemiddelde tuingrond aan armere bodems zal planten helpen om gemakkelijker te groeien. Het doel is om zoveel mogelijk knollen te produceren voor een goede oogst, toch? Pas zware kleigronden met verhoogde bedmixen en landbouwzand om drainage te bevorderen. Het optimale pH bereik voor het kweken wat sommigen noemen de perfecte groente is 6.

Terwijl deze planten helemaal geen meststof nodig hebben, zullen ze een beetje full-spectrum 10-10-10 slow release poeder toegevoegd aan de grond waarin ze zijn geplant waarderen. Dit zorgt voor een goede oogst tijdens de late herfst.

Om groeiende energie van bladeren en bloemen over te dragen in de knollen, snijden de stengels van Jeruzalem artisjokken tot 4 voet in de zomer. Op die manier zul je veel goed voedsel te consumeren wanneer je begint met oogsten.

U kunt toestaan dat een paar van de knollen om overwinteren in uw tuin bed van seizoen tot seizoen te blijven groeien deze vaste plant. Het is noodzakelijk om heel wat te verwijderen bij de oogst tijd om ervoor te zorgen dat je niet stikken uit andere planten. Verwijder 75% van de knollen en ofwel transplantatie ze te geven aan vrienden of consumeren. Ze spelen niet leuk met andere planten en zal ton ruimte als ze niet gecontroleerd.

Jerusalem artisjok knollen worden soms sunchokes genoemd.

In de late zomer, je hebt knollen in de grond die moeten worden verwijderd. Laten we praten over hoe ze te krijgen en wat te doen wanneer ze niet meer in de grond.

Terwijl je kunt beginnen met het oogsten van Jeruzalem artisjokken van september tot december, wacht tot na de eerste vorst om een betere smaak te bevorderen. Als de grond is bevroren op het moment dat je probeert te oogsten, wacht tot het ontdooit om knollen te verwijderen. Wanneer de grond niet bevroren is, gebruik dan een tuinvork om ze op te ruimen. Dan, verwijder ze uit de stengels. Als enige knollen worden beschadigd tijdens de oogst, ofwel ofwel ze direct gebruiken of ze weg te gooien. Voorzichtig verwijderen van het vuil van knollen met een bruist borstel. Laat ze genezen in een warme, donkere, droge ruimte voor 7 tot 10 dagen voor opslag. Was ze alleen wanneer je klaar bent om ze te eten.

Na de oogst, bewaar de knollen in de frisdranklade van uw koelkast op 32 graden bij een hoge vochtigheid. Bewaar de knollen op korte termijn in papieren zakken, voor maximaal 10 dagen. Ze bewaren gedurende 2 tot 5 maanden verpakt in papieren handdoeken en geplaatst in plastic zakken in de frisdrank. Gesneden en gebeitste knollen duren 1 maand in een pot in de koelkast. Omdat hoge vochtigheid nodig is om ze op te slaan, is een wortelkelder een optimale plek voor langdurige sunchoke opslag.

Er zijn zeer weinig voorkomende plagen en ziekten die Jeruzalem artisjokken treffen. Je zou geen probleem moeten hebben om een goede oogst te krijgen. Maar laten we praten over een paar dingen die kunnen ontstaan.

Als je probeert Jeruzalem artisjokken te kweken in.

ze gewoon niet de drainage om te groeien. Ofwel ontaarden knollen en plaats ze in de grond gewijzigd met een tuinmix en zand of probeer dat in het gebied waar de knollen worden geplant. Als je niet genoeg knollen te verwijderen bij de oogst, je zult hebben overvloedige hoeveelheden vechten over voedingsstoffen ondergrondse. Dit zal voorkomen dat je in staat om iets anders te groeien in hetzelfde perceel.

Er zijn slechts twee voorkomende ongedierte dat invloed heeft op sunchokes: slakken en snelle motten.

hebben de neiging om uit te hangen in gebieden die warm en vochtig zijn, voedend op meestal rottende bladeren onder je zonnekokers. Echter, ze zullen soms klimmen sunchoke stengels om zich te voeden met soepele groene bladeren. Handpluk ze en zet ze in een schotel van zeepachtig water om ze te doden, of lokken ze tot een weelderige dood met biervallen. In plaats van te gaan voor je sunchokes, ze zullen zichzelf te drinken tot de dood. Sommige vormen van organische slak en slakken aas zijn ook zeer effectief. Tenslotte, voeren ze hen aan kippen of eenden als ze een probleem worden. Zeer waarschijnlijk zullen ze niet genoeg schade om zich zorgen te maken over het toch.

Swift motten leggen eieren op het bodemoppervlak die uitkomen en worden.

Deze larven voeden zich met sunchoke knollen en veroorzaken schade aan een goede oogst. Om ze te controleren, omvatten planten die vogels en gemalen kevers in uw tuin aanmoedigen. Ze zullen zich voeden met de rupsen. Handpluk ze uit de grond zoals je ze vindt, of water heilzame nematoden in de grond in de lente. Ze zullen voorkomen dat rupsen door parasitair voeden op hen.

is ook effectief tegen de rupsen.

Het is een zeer besmettelijke ziekte die verwelkt op sunchokes van boven naar beneden. Een kenmerkende herders scheve resultaten en de bladeren grijs of zwart worden en vallen van de stengel. Voorkom de schimmel door het beoefenen van gewasrotatie tussen uw sunchokes. Er is een aantal succes met sprays die de schimmelcontrole bevatten.

Echter, in intense besmettingen, zijn best om aangetaste planten volledig te verwijderen om de verspreiding van de ziekte te beheersen.

veroorzaakt witte poederachtige film over de bladeren van zonnesticks. Het veroorzaakt door een schimmelverwekker die gedijt in dichte vegetatie blootgesteld aan overmatig vocht en warmte. Verwijder de bladeren die tekenen van poederige schimmelinfectie vertonen zodra je ze merkt. Prune om goede luchtcirculatie te bevorderen.

kan de verspreiding van deze ziekte vertragen als je het besproeit in combinatie met het verwijderen van geïnfecteerde bladeren. Doe niet top-water als dit gunstige voorwaarden kan creëren voor poederige schimmelontwikkeling.

V: Komen Jeruzalem artisjokken elk jaar terug?.

A: Inderdaad! Zij zijn zo productief dat je de meesten van hen moet oogsten om te voorkomen dat zij een gebied overlopen.

A: Zij zijn niet invasief, maar ze kunnen agressief zijn. Om te voorkomen dat back-breaking onderhoud, groeien één knol per keer in een container.

Q: Hoe lang duurt het voordat Jeruzalem artisjokken groeien?.

A: Het duurt ongeveer 110 tot 150 dagen vanaf de tijd dat ze bloeien om te oogsten.

als (mobiel) { // Mobiele versie

laat kinderen = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(kinderen[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(kinderen[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[4],

ad_div: ad_div

}(jQuery).

How To Grow Clover Microgreens Fast And Easy.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen onderwijzen.

hoe om alles te groeien, ongeacht waar ze wonen in de wereld.

Epic Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Croissance rapide, Fruits comestibles, Gros développement, Nectarifère, Ornemental, Rare, original, Rustique au froid.

Oui, Une fois bien installé, Jusqu'à -10°C.

© 2022 MyPalmShop | Alle rechten voorbehouden. Bananes de petites tailles très parfumées. à -8°C à la croissance rapide et la mise à fruits précoce. The Musa dajiao comes from China and the banana is used a lot for consumption. 08b : -6, 7°C à -9, 4°C, 09a : -3, 9°C à -6, 6°C, 09b : -1, 2°C à -3, 8°C, 10a : 1, 6 à -1, 1°C, Température pour une plante bien installée, adulte. Musa dajiao - pot Ø 12 cm - MyPalmShop.

Overwinteren in vorstvrije ruime en weinig tot geen water in de winter.

The Musa dajiao must be able to overwinter frost-free. Plus de 10 années d'expérience dans l'expédition de végétaux vous garantissent un emballage respectueux des plantes. (Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Daaronder dient hij beschermd te worden, of naar binnen geplaatst te worden.

Er zijn niet genoeg producten op voorraad.

Er zijn niet genoeg producten op voorraad. De Musa 'Da Jiao' is niet giftig, en kan dus prima geplaatst worden in een omgeving met katten/honden. à libération lente - vendu à l'unité - prix dégressif par quantité. facilement cultivable en bac dans une serre et sur une terrasse en été. Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden. Plantation aprés les gelées conseillée, Selon climat et région. Neem voor meer informatie over ons aanbod contact met ons op. Musa himalayan fruit® (bananier fruitier). Eleagnus à fruits (Goumi du Japon, Chalef d'automne).

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa da jiao

Musa dwarf Namwah 'Pisang awak' (bananier fruitier).

Nous ne conseillons pas de mettre en pleine terre en extérieur ou en pleine terre pour l'hiver de trop jeune sujet, et de planter au printemps (mai) , ainsi que le rempotage uniquement en vegetation et a partir de Mai.

Waarom krijgt een Musa 'Da Jiao' gele bladeren?. De bananenplant zou dan geen bananen aanmaken omdat deze minimaal 2 jaar oud moet zijn om in bloei te komen. Le kit est un lot de plantes sélectionnées selon l'intérêt souhaité, au meilleur prix et facile à commander. Shipping in 6 to 8 business days (Pickup by appointment within 5 business days). Intérêts: Joli feuillage clair, exclusivité, feuillage coriace, rusticité intéressante, fruits comestibles. Lumineuse, Soleil, Selon région et climat. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep).

L'article livré correspond à la description niveau taille, le prix est attrayant.

Plantenruilbeurs Hummelo en Keppel 8 mei en 25 september. Les troncs gèlent à -5/-6°c et donc ne produiront pas, il faut conserver le tronc en les métant à l'abris ou avec une grosse protection. Développement: Tronc épais, vert, pruiné. Uw specialist in exotische planten en bomen. Dit is niet dodelijk voor de bananeplant, deze zal in het voorjaar vanuit de wortels weer terug komen. Oui, Une fois bien installé, Jusqu'à -10°C. Pour les variétés dites rustiques: Nous ne conseillons pas de mettre en pleine terre ou en pot en extérieur pour l'hiver de trop jeune sujet, et de planter une fois adulte au printemps pas avant Mai (en protegeant l'hiver avec un fort paillage en hauteur et largeur ), Rempoter un bananier uniquement en végétation et au printemps ou été. Uw specialist in exotische planten en bomen. product__review'); // Alles even tonen.

Maatregelen ter verificatie van klantenreviews.

Dit doet u door vliesdoek (een goed ademende dunne doek) om de bladerkruin heen te wikkelen, zodat de wind geblokkeerd wordt. Balcon ou terrasse, En pot, Isolée, Massif, Intérieur, Pleine terre, Serre et véranda chauffée, Serre et véranda non-chauffée. Tiges vertes - Écorce, tiges et/ou tronc décoratif - Tiges rouges. Het boompje werd netjes geleverd en doet t prima!. Musa Da jiao is een bijzondere bananensoort, ook wel de bakbanaan genoemd. Bananier chinois, musa da jiao, Musa dajaio, musa dajiao. Musa figue sucrée, Bananier frecinette (bananier fruitier).

Vleesetende planten liefhebbers dagen 4 en 5 juni.

✓ De Musa 'Da Jiao' - Bak banaan kopen - Teeninga Palmen. Selon les régions et le mode de culture, Variété remontante. RAPIDE : 40 à plus de 50 cm par an dès 2 ans. Dajiao kan eetbare bananen produceren. Un Musa au stipe large et soyeux d'où émanent des.

Kan de firma Palmverde van harte aanbevelen.

By creating a customer account, your information will be automatically added to each order in the order form.

We waarderen van harte uw mening en ervaringen met bepaalde producten. voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. Grote banaan is de letterlijke vertaling van Da (groot) en Jiao (banaan). Fig tree beautiful leaves delicious fruit.

Maar, bij -5 vrieskou krijgt hij het zwaar.

Beau plant, qui on repris rapidement du poile de la bête ( carton resté en plein soleil une journée) après avoir été planté !. Hoe een Musa 'Da Jiao' te snoeien / knippen?. Bananier fruitier - Musa 'Da jiao' - Vente plant de banane fruit comestibles. Product toegevoegd aan uw offerte.

Sans humidité stagnante (sol bien drainé) - Bonne terre de jardin - Riche en matières organiques.

Nous le cultivons en extérieur et sous serre froide depuis quelques années et c'est devenu notre "chouchou" par sa rusticité, sa croissance, la mise en fleur est rapide et ses bananes extra, (voir photos) Attention il y a beaucoup derreurs ou dabus sur le net, on trouve du musa basjoo dajiao ( qui est un musa basjoo) et beaucoup dautres tromperie pour ne pas dire autre chose ( le tron. Hors climat doux : Culture en bac à rentrer en jardin dhiver maintenu hors gel ou véranda à 15°C et atmosphère humide. Het kan zijn dat de Musa 'Da Jiao' te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Balcons et jardinières, Gigantisme, Jardin d'hiver, serre froide, Jardin du bord de mer, Jardin sub-tropical, Jardin zen, Jungle, Plantes d'intérieur, véranda, serre, Verger. Livraison rapide, bien emballé. Je ne pensais pas recevoir une si grande plante dans un si petit pot, rempotage imminent mais je suis bien contant. product__review'); // Alles even tonen. Utilisation: Massif, isolé, serre froide, serre chaude, en pleine terre, en pot. Je cherchais un musa Dajiao depuis longtemps.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Si il est amené à être installé en pleine terre ou en serre froide Il faut absolument l'installer une fois que la souche est bien développée, les jeunes sujets sont très fragiles et ne résistent logiquement pas bien aux hivers et même difficilement à une saison, il faut les conserver en pot à labris hors gel afin dobtenir un sujet correct. La plantation en pleine terre dun jeune sujet nest pas recommandée, il est préférable de linstaller une fois la souch. Product toegevoegd aan uw offerte. très beau plant qui a malheureusement pas bien vécu le transport: ses plus grandes feuilles ont été cassées à la base. It is a cross between the Musa sikkimensis and Musa balbisiana. FRAIS DE PORT OFFERTS À PARTIR DE 95 D'ACHAT !. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Musa 'Da Jiao'. Le bananier avait vraiment mauvais mine. De markt van Blad Bloem en Honing op 27 en 28 augustus.

Cumulez des points de fidélité et profitez de remises sur vos prochains achats, devenez membre et profitez d'offres exclusives !.

résistant, Acariens, Excès d'eau, Froid. Dans les régions au climat doux, vous aurez peut ête la chance de déguster ses bananes. This banana grows very fast and you do not have to wait long for a big banana. Installation en pleine terre une fois bien développé.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen