Abricot boom groeit tips voor zoet succes - epische tuinieren

Abricot Boom Groeit Tips Voor Zoet Succes - Epische Tuinieren.

Epic Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u via links op onze site te kopen, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Abricot Boom Groei Tips Voor Zoet Succes.

Abricot Boom Groei Tips Voor Zoet Succes.

Onder fruitbomen, de abrikozenboom is een van de makkelijkste om te groeien. Met geduld en goede zorg, je hebt toegang tot sappig fruit in het voorjaar en de zomer. Het begint als een kleine boom, en snel takken in een mooie boogstructuur met zoete geur bloeit na een paar jaar.

abrikozen zijn grote stenen vruchten voor een huis boomgaard. Een is geweldig voor uw eigen abrikozenboom gilde ook. Je zou kunnen denken dat je buiten het bereik van abrikozen boom groeien, maar je zou kunnen worden verrast. Verschillende rassen hebben koude hardheid ingebouwd.

Het zal een paar jaar duren voordat een babyabrikoos fruit zet, maar je eet vers als je volhoudt. Je kunt merken dat je genoeg baby bomen te geven aan vrienden op dat punt ook! Als het gaat om fruit bomen, abrikozen is productief. Dat betekent abrikozen boom kweken kan gemakkelijk zijn.

Dus laten we bespreken hoe te groeien abrikozenbomen!.

Goede producten bij Amazon Voor het kweken van abrikozen:.

Alle seizoenen Tuinbouw en slapende Spray Oil.

Vul uw keuken met zoete zomervruchten door het kweken van een abrikozenboom.

Kroonborer, twijgborer, spinnenmijt, oorwormen, bladluizen.

Shothole, gummose, meerjarige kanker, poederachtige meeldauw.

Lente brengt een schat aan prachtige bloemen aan uw abrikozenboom.

algemeen genoemd de abrikozen of Armeense pruimen, wordt verondersteld te zijn ontstaan in Centraal-Azië. Genetische studies wijzen naar Centraal- en Oost-Azië, waar het ontsnapte in het wild. Het werd oorspronkelijk getemd in Armenië tijdens de Kopertijd rond de 5de millennia v.Chr. Het maakte zijn weg door middel van handelsroutes en oorlogen tussen naties. Vandaag, zijn bekend en overal geliefd.

De abrikozen zijn klein, topping uit tussen de 26 en 36 voet, met een stam tot 16 inch diameter. De takken vormen een verspreidende bladerdak en zijn bedekt met fijn gekartelde, puntige bladeren 1 tot 3 inch lang. Na een paar jaar groei, abrikozenbomen bloeien in het vroege voorjaar. De bloemen zijn klein (1 tot 2 inch), zelfbestuivend, wit tot roze, en vijf-petaled.

Na de bloemen bloeien, zelf-pollineren, en sterven weg, de bloem kern blijft en ontwikkelt zich tot een steenvrucht, of druppe in de vroege zomer. Het vlees van de abrikozen vrucht omringt een kuilvormige, gestreepte put die spruiten gemakkelijk in goed drainerende grond. abrikozen zelf variëren van oranje tot rooskleurig roze van kleur. Hun huid is ofwel glad of fluweelachtig. Het duurt ongeveer 3 tot 4 maanden voor rijp fruit te vormen. Het vlees wordt geconsumeerd in vele vormen.

Vandaag, Californië produceert ongeveer 95% van de abrikozen commercieel verkocht in de Verenigde Staten. Het is geen wonder dat ze zo'n succesvolle gewas, zoals ze al 4000 jaar. Abrikoos bomen, nauw verwant aan perzikbomen, produceren voor maximaal 25 jaar. Dus waarom niet een royale abrikozenboom in uw tuin?

De Patterson abrikozenboom komt uit Patterson, Californië, waar veel abrikozenproductie plaatsvindt. Het werd voor het eerst gekweekt in 1960 door Fred Anderson, die ook de nectarine kweekte. De vrucht van deze abrikozen is groot en is geweldig voor een tuin zonder tonnen ruimte voor een abrikozenboomgaard. De eerste vruchten zijn het beste voor vers eten, terwijl de laat geoogste vruchten zijn geweldig wanneer ingeblikt.

De Perfection abrikozenboom is geweldig voor tuinders in koudere USDA winterhardheid zones. De grote, stevige fruit is freestone, wat betekent dat het vlees scheidt van het zaad gemakkelijk. Een ander voordeel voor deze abrikozen, afgezien van zijn koude-hardheid, is zijn vermogen om plagen en ziekten te weerstaan. De vruchten zijn het beste bij het oogsten vroeg, en deze bomen kunnen worden gehouden op 6 voet hoogte.

De Blenheim of Royal Blenheim abrikozenboom is geweldig voor een tuin met ruimte voor een grote verscheidenheid die grote vruchten die ruiken naar honingsuckle. Ze zijn vernoemd naar de eerste plaats die ze werden gekweekt: Blenheim Palace in Oxfordshire, Engeland. De mooie witte tot roze bloesems bijna verstikken de boom in het voorjaar, waardoor het een mooie soort om te planten voor esthetische aantrekkingskracht.

De Montrose abrikoos is een freestone, koudharde variëteit die afkomstig is uit Montrose, Californië. Deze roodgebluste vrucht is zoet en lekker, maar moeilijk te verzenden. Daarom is dit een grote boom voor een tuin die een vleugje zeldzaamheid nodig heeft.

Het is mogelijk om abrikozenbomen te planten uit stenen gewonnen uit de vrucht. Nou, bedek dat in de afdeling Voortplanting. Hier, goed bespreken hoe een zaailing of jonge geënte boom te planten. Begin met het kiezen en lokaliseren van de verscheidenheid van de boom die u wilt planten. Selecteer een gebied in uw tuin dat heeft leem, goed drainerende grond en is zonnig. Plant fruit bomen in de late winter, of vroege lente terwijl ze nog slapen. Als je planten meer dan een boom, geef elkaar genoeg ruimte voor de ander om te groeien. Minstens 20 voet tussen de bomen is standaard.

Graaf een gat net groot genoeg voor de wortelbal te passen, en maak een kleine kegel van grond in het midden van het gat om de wortels te helpen verspreiden naar buiten en naar beneden. Als je planten van een jonge geënte boom, zorg ervoor dat de transplantaat gezichten noord, uit het verzengende zonlicht. Terug de grond naar het gat en voeg water, duwen de grond naar beneden als je gaat, elimineren luchtzakken.

Maak een kleine berm rond de rand van het planten gebied zodat water kan poolen en trechter naar de wortels. Vervolgens, spreid een dunne laag compost en mulch op de top, waardoor een paar centimeter van de ruimte tussen de mulch stapel en de boomstam. U kunt gebruik maken van een boom stam beschermer indien gewenst. Zet de boom aan twee zeer stevige palen aan elke kant van de boom, met behulp van lussen van draad door een stuk tuinslang. De zachte slang segmenten zal de stam te beschermen tegen de draad, en de staken houden de boom sappen rechtop in sterke wind.

Tenzij je een dwergsoort kweekt, plant je boom in de grond. Dwerg abrikozenbomen kunnen geplant worden in grote kleiplanten van minstens 20 centimeter breed en een paar meter diep. Gebruik dezelfde methoden als hierboven aangegeven.

Nu je je abrikozenboom geplant hebt, laten we de manieren bespreken waarop je er voor kunt zorgen. Abricotbomen zijn zeer productief en kunnen veel smaakvolle vruchten produceren.

Abricot bomen hebben veel zonlicht nodig ten minste 6 tot 8 uur per dag. Ze groeien in USDA winterhardheid zones 5 tot en met 8, maar sommige koudharde rassen overleven in zone 4. Ideale temperaturen voor abrikozenbomen liggen tussen de 65 en 85 graden Fahrenheit. Ze kunnen plotselinge koude snaps overleven op volwassen leeftijd, en doen het beste als ze hebben 600 tot 900 uur met temperaturen tussen 45 en 32 graden. Jonge, niet gevestigde bomen zullen sterven in 0 graden.

Zorg voor voldoende water en mulch om abrikozenbomen koel te houden in hoge hitte. U kunt merken dat uw bomen ervaren fruit en bloesem daling in de late zomer wanneer highs zijn in de driedubbele cijfers.

Uw abrikozenboom moet regelmatig drenken op een duim per week. De top 8 tot 10 centimeter grond moet vochtig blijven gedurende de groeiperiode. Water wekelijks in de ochtend via druppelbesproeiing of drenker slangen geplaatst in een ring rond de basis van de bomen. In hogere warmte, water om de paar dagen. In slaap, verminderen drenken tot een keer in de paar weken. Water vaker wanneer de bomen bloeien en fruit. Voeg geen water in regenachtige lente en zomerseizoenen.

Abricot bomen doen het beste wanneer ze worden geplant in leemrijke, goed gedraineerde grond. Geen specifieke soort grond is nodig, maar slechte bodems die niet goed afvoeren gewoon niet snijden. Voeg landbouwzand als de grond is vol van klei, of als zijn compact. De optimale pH bereik voor abrikozenbomen is tussen 6. U kunt de grond te wijzigen met een beetje compost in het plantproces, maar het niet nodig.

Mest uw boom aan het einde van de winter en in de late zomer. Gebruik een hoge stikstof meststof na de eerste twee jaar van de groei om te helpen bij de productie van gezonde, weelderige bladeren. Na de eerste vier jaar van de groei, uw abrikozen boom zal waarderen een poederhoudende meststof die hoog is in stikstof en fosfor. Breng het poeder met een snelheid van 1 kopje per inch diameter van de stam.

Snoei je abrikozenboom in de late herfst door de winter, voordat het voorjaar groeiseizoen begint te verhogen luchtcirculatie te verhogen. Dan verplaatsen om te elimineren takken die groeien naar de stam, in plaats van weg. Als de onderste laag verwelkt, dunne kleine delen van het bladerdak om het licht door te laten naar de bodem. Snoei uit alle takken die ouder zijn dan 6 jaar oud, en degenen die niet meer fruit dragen. Inspecteer fruit dat is samengepakt en dunne beschadigde degenen om anderen meer middelen te geven om te ontwikkelen. Als je merkt dat uw abrikozen vallen bladeren in de herfst, maak je geen zorgen! Dat is normaal voor een loofboom. Als het fruit niet voldoende rijpt, verdun ze voor de herfst en plaats ze in een papieren zak om te rijpen.

Je kunt planten en krijgen een abrikozen boom groeien drie verschillende manieren: door zaad, door het snijden, en door transplantaat. abrikozen worden meestal geënt op andere stenen fruitbomen, zoals pruimen, perziken, en kersen. Na bestuiving en vrucht, onbeheerde abrikozen vallen op de grond, waardoor de put te ontkiemen. Graaf de kuil en plaats het in een planter met leem, goed drainerende grond. Houd het in de zon en uit de intense hitte en kou. Nu heb je baby bomen! Apricot ook propageert via gezonde tak stekken. Selecteer een 6 tot 9 inch snijden van een dunne tak bij het planten tijd. Verwijder de bladeren en doop het snijden in een wortel hormoon. Dan plaats het in een planter met geschikte bodem. Doe een knop transplantaat om abrikozen te planten. Pruneer een knop voordat het begint te bloeien in de late winter. Plaats de tak van de knop snip onder een sectie van de schors en wrap hen.

Zodra geoogst, abrikozen kunnen worden zongedroogd voor latere opslag.

We hebben gesproken over snoeien, propageren, en het verstrekken van uw abrikozen met goed gedraineerde grond. Nu laten we bespreken hoe om die sappige heerlijke vruchten te verwerven.

abrikozen produceren fruit in het vroege voorjaar. Je weet dat de vruchten klaar zijn om te oogsten wanneer ze geel tot roodachtig van kleur zijn, en rendement lichtjes wanneer zachtjes geperst. Gewoon oogsten van de vruchten van de boom met de hand, of gebruik een paal om hoge vruchten te bereiken. De oogst vindt meestal plaats in het late voorjaar tot vroege zomer. Als er enige abrikozen met witte vlekken of schaafwonden van welke aard dan ook, verwijder ze om de boom om zich te concentreren op gezonde producten. Voordat het consumeren van de abrikozen, wassen ze zachtjes in lauwwarm water. Merk op dat vroege rassen die zijn vroege bloomers kunnen produceren in de vroege lente. De meeste abrikozen zijn klaar in het begin van juli, echter.

Bewaar abrikozen in een enkele laag, in een dun droog gebied met goede luchtcirculatie. Consumeer ze binnen 3 weken, en vermijd opslag ervan met groenten die ethyleen afgeven. Als u ze in de koelkast gaat bewaren, doe dat dan bij een temperatuur van 32 graden. abrikozen bewaren in de vriezer in een plastic zak voor maximaal 1 jaar. Gehydrateerde abrikozen bewaren in een luchtdichte container voor 6 maanden, bewaard in een koele, droge kast. Kan abrikozen in water en houd ze voor 2 jaar. Combineer je abrikozen met een perzik om een jam te maken.

Abricot bomen in een erfgoed boomgaard in Sunnyvale, CA.

Hoewel abrikozen zich gemakkelijk voortplanten, ze hebben een heleboel problemen die je zou kunnen tegenkomen.

kan snel doden een jong sapling als het niet voldoende bescherming in de vorm van een blad of vorst doek. Een andere late vorst probleem dat volwassen abrikozen beïnvloedt is schade aan nieuwe groei. Beginnen snoeien in de lente te verwijderen dode of koud beschadigde takken. Als u niet behandelen koude schade door snoeien, kan het risico voor ziekte.

Als uw abrikozenboom blijft in een gebied dat is.

de bloemen zullen vallen en bestuiving zal vertragen, verminderen van uw opbrengst. De enige manier om dit te herstellen is om meer water en schaduw. Een paraplu geplaatst boven de bloemen kan helpen het licht te beschermen en bloemen bloeien.

het kan een beetje toegevoegde mest nodig hebben om de bloei periode af te zetten. Bovendien, wanneer geplant in een gebied met verdichte grond zwaar met compost, kan uw abrikozen verzwakken en vatbaarder zijn voor ziekte.

Een ding om op te letten als het gaat om abrikozen is hoe gemakkelijk de.

onder het bladerdak nadat het druppelt. Zorg ervoor dat ontkiemde kuilen te verwijderen als ze spruiten bladeren en weg te geven. In feite, zijn veiligste overall om gevallen vruchten te verwijderen om het risico van plagen worden getrokken te verminderen; bewaar die kuilen en ontkiemen ze later als je wilt!

soms twig borer genoemd, is een insect dat de wortelkroon en twijgen van abrikozen aanvalt. Deze plaag is de larven van de clearwing mot. Kroonborers consumeren de basis van de stam en laten frass achter die eruit ziet als zaagsel. Ze kauwen ook op de ledematen van abrikozen. Goedaardige nematoden kunnen overwinterde larven elimineren. Spinosad of pyrethrin toegepast in spray vorm na bloei (om de schade aan bestuivers te verminderen) elke tien dagen houdt deze beren weg.

zijn kleine insecten die zich voeden met het sap van abrikozenbladeren. Ze weven strak, met mij gefestreerd webs in late stadia en kunnen een plant ontbladeren in een korte tijd. Gebruik een sterke spray van water om ze van uw plant, en spray tuinbouwolie of insectendodende zeep eens in de 7 tot 10 dagen om hun aantal te verminderen.

houden van abrikozen zo veel, ze klimmen uit de aarde om ze op te eten! Ze laten kleine zwarte stippen van frass rond het gebied waar ze voeden. Spinosad is effectief, maar wat effectiever is het verwijderen van gevallen fruit wanneer het daalt, omdat dit de frequentie van oorworm aanvallen zal verminderen.

hangen in fruitbomen en consumeren het sap van bladeren naar believen. Daarnaast produceren ze een kleverige afscheiding genaamd honingdauw die andere insecten kan aantrekken. Verwijder ze met een sterke waterstroom. Insecticiden kunnen ook worden toegepast om de 7 tot 10 dagen. Neem olie is een geweldige manier om ze op afstand te houden.

is een schimmelziekte die wordt veroorzaakt door Wilsonomyces carpofylus. Het creëert paarsachtige spotting op nieuwe scheuten, bladeren, en bloemknoppen. Indien niet gecontroleerd, kan het sporuleren aan de later ontwikkelde vruchten en veroorzaken schimmelletsels. Het beste om dit voorafgaand aan de winter regent tijdens de bomen slapende seizoen te behandelen. Een koper fungicide spray of bordeaux mengsel is effectief. Niet zwavelfungicides toe te passen op abrikozen. Als uw winter behandeling succesvol was, zult u een verminderde incidentie van schotgat, maar pruim uit duidelijk geïnfecteerd materiaal in de lente wanneer waargenomen.

Als je orangish sap ziet slijmen uit de schors van je abrikozen, heb je.

Het komt uit een aantal verschillende bronnen, maar de symptomen zijn een teken van infectie.

veroorzaakt door uitgebreide gummose komt in de vorm van schilferende schors, oranje slijm, en necrotische lagere niveau schors weefsel. Omdat dit is een dergelijk probleem onder steenvruchten, de beste koers voor controle ligt bij uw lokale landbouw uitbreiding kantoor. Om te voorkomen dat gummose, niet snoeien tijdens nat weer, want snoeischade is de meest voorkomende bron van infectie van de boom. Sterilize uw gereedschap tussen delen. Breng witte boom wrap of een mix van 50% latex verf met 50% water op de stam van je boom om winterzonscald te voorkomen. Hout-borende insecten kan het probleem verergeren, dus controle van deze zal ook helpen.

die zich presenteert als een licht wit stof op bladeren. Om de incidentie van poederige meeldauw of andere spottende ziekten te verminderen, in november, december en februari tuinbouw of slapende olie aanbrengen terwijl de abrikozen slapend zijn. Als het weer verschijnt wanneer uw abrikozenbladeren eruit komen, kan neemolie of koperfungicide worden gebruikt om het te behandelen.

Abrikoosbloesems zijn een mooie start van het tuinseizoen.

Sommige rassen groeien ook in zone 4.

V: Heb je 2 abrikozenbomen nodig om fruit te produceren?.

A: Jij niet! Het zijn zelfbestuivende planten.

A: Deze plant groeit tot 36 voet hoog. Sommige van deze planten zijn dwergrassen en top uit op 6 voet.

Youll begint meestal goed fruiten in het derde of vierde jaar.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load" {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load" {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}(jQuery).

How To Grow Chickpeas For Homemade Hummus.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Gardening wordt door lezers ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we van kwalificerende aankopen.

Het heeft niet zoveel zin de waterige pseudostammen in te pakken; tijdens een stevige vorsperiode bevriezen deze.

Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Ziet er op het eerste zicht goed uit. 2 ft), with a crown of mid-green leaves growing up to 2 m (6. This page was last edited on 3 July 2021, at 13:30. The Musaceae: An annotated list of the species of. Helaas was de doos waarin ze verzonden werden zo'n 15 cm te kort, waardoor van elke plant een blad moest worden dubbelgevouwen om erin te passen. Een broeikas is ook een goede plek voor deze plant, omdat hij de warme vochtige tropen gewend is. Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.

Zodra het weer voorjaar is mag alles er af en kan indien de stam geen smurrie geworden is de musa basjo weer uit zijn stam terug komen.

Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling. Deze winterharde banaan groeit snel en produceert enorme prei-achtige pseudo-stammen van ongeveer 2m lengte, met een kroon van zeer grote, exotische, leerachtige bladeren met een lengte van 2m en een breedte van 70cm. Winters komt de plant tot rust, dan is bijvoeden ook niet nodig. Oude bladeren over de grond bij de Musa basjoo. Een luchtig winterdek is noodzakelijk om de wortelkluit vorstvrij te houden. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Wanneer het te nat is raden wij u aan een oplossing te zoeken om de grond droger te maken.

Short description is different from Wikidata.

Heeft u plantadvies nodig bij aflevering? Vraag het gerust aan de chauffeur, wij werken met chauffeurs met groene vingers! . De bananenboom staat graag op een vochtige, goed gedraineerde beschutte plek in de zon. Uw planten worden pas bij de kwekers verzameld, nadat uw bestelling is geplaatst, daarna worden ze bij een ophaalpunt bezorgd. In dit artikel krijgen enkele vorstbestendige banaanachtige exoten, die vlot verkrijgbaar zijn en reeds bewezen hebben vorstbestendig te zijn, extra aandacht.

Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.

Super tuinbanaan, heb hem afgelopen zomer in bloei gehad. in gardens outside its natural range, first in Japan, and from the late 19th century, then in the warmer parts of western. Kokosgrond is niet geschikt voor de. WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND BINNEN ONZE OPENINGSTIJDEN. Het wordt ook vaak aangeraden om voor de winter de bladeren af te knippen zodat de energie daar niet meer heengaat om te groeien, omdat het nieuwe jaar er weer nieuwe bladeren aan zullen komen. Als de grond redelijk vochtig is, dan heeft de bananenplant nog genoeg water.

Deze groeien zeer snel weer terug.

Although the pseudostem may only cope with a few degrees below freezing, the underground rhizome is considered frost hardy, if well insulated with thick mulch, in areas with winter temperatures down to 12 °C (10 °F). Neem hierbij de bladeren, die bovenaan groen en glanzend zijn en die lichtzwart gevlekt kunnen zijn. Planten besteld t/m zondag kunnen vanaf donderdag worden bezorgd. De wortels dienen onder de grond te blijven, want daar vriest het niet of nauwelijks. bekend als de Japanse Vezelbanaan komt uit de familie Musaceae. indien de stam van de musa basjo smurrie is geworden kunt u wachten tot eind mij dan komt de musa basjo gewoon als een knol weer omhoog. Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit 2 maanden groeigarantie.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa basjoo

De bananenboom staat graag op een vochtige, goed gedraineerde beschutte plek in de zon.

A pseudostem is a false stem formed by the rolled bases of leaves.

Ook houdt deze plant van een tropische regenbui. Bij nog lagere temperaturen vriest de stam in en verdwijnt uiteindelijk helemaal. By using this site, you agree to the. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. Deze Musa basjoo is de meest winterharde banaan die er bestaat. Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij. Dit gebeurt meestal wanneer de 'moederplant' een bepaalde kluitgrootte heeft bereikt.

Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen.

waardoor de (groei/winterhardheids)eigenschappen behouden blijven in tegenstelling tot de weefselkweekplanten die alom aangeboden worden. Dit kan door gaten in de pot zodat de grond kan lekken, of door een deel van de grond te vervangen met droge grond, als noodoplossing. Zo kom je snel tot een grote plant die 4 m hoog is, de bladeren zijn wel 150 cm lang en 50 cm breed. Pak nu de musa basjo stam in door over het gaas, vliesdoek te plaatsen. Dit is de meest verkochte winterharde banaan.

Toch leert de ervaring dat hij minder vorstbestendig is dan Musa basjoo, hij lijdt meer onder de combinatie koude en vocht.

Planten waren netjes verpakt en goed aan gekomen. container-order-button > span'). Hij valt op door de bordeaux gekleurde onderkant van het blad en door een groene bovenkant met daarin rode vlekken/strepen. De plant is niet winterhard, deze heeft bescherming nodig. De banaan zal nu vanuit de behouden stam gaan groeien en nog groter worden als het jaar ervoor, of indien u hem overwinterde in een kuip terug planten in de grond. Top plantje ontvangen! Gaan ze goed in de volle Zon volgend voorjaar en daarna de zomer? Of moeten ze in de zomer half schaduw staan. Jazeker! De Musa basjoo is volledig winterhard, maar dat geldt enkel voor de stam.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen